<<< Vissza

Győzelem a vidámparkban

2005. május 6.

 
A majális hangulata alaposan rányomta a bélyegét a Szentesi TE - ESMTK NB
II-es labdarúgó-mérkőzésre. A vidámpark szomszédságában nem volt könnyű a találkozóra összpontosítani, szerencsére Kádárt nem zavarta, a hazaiak védője remek egyéni akció végén az erzsébetiek kapujába gurított. A vezetés megnyugtatta a hazaiakat, a vendégek pedig igazából gólhelyzetbe sem tudtak kerülni. Fordulás után továbbra is a Szentes játszott mezőnyfölényben, Kiri kapusnak viszont alig akadta dolga. Márics és Koncz szabadrúgása után bravúrral hasított a vendégek portása, ám másik két pontrúgásnál már ő is tehetetlennek bizonyult. Öt percen belül két büntetőt kapott a TE, előbbit Barna lerántásáért, utóbbit kezezésért. A tizenegyeseket Koncz és a sérüléséből visszatért, csereként pályára lépő Kislőrincz értékesítette, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt. A Gyula ellen aratott 6-es idegenbeli siker után tehát újabb három ponttal gazdagodott a TE. A Szentes 45 pontjával jelenleg negyedik a tabellán.

Az ESMTK elleni győztes mérkőzés után Török László, az SZTE edzője értékeli a történéseket.

- Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, attól függetlenük, hogy 3-0-ra nyertünk, nem volt egyszerű mérkőzés. Katasztrofális első félidő után, ha nehezen is, de itthon tartottuk a három pontot. Majális jelleget öltött a teljesítményünk. Sok minden zavarta játékunkat, többek között az, hogy a mellettünk levő pályán szólt a zene, kellemetlen volt a hirtelen jött meleg, és a nagyon rossz talajú pálya.

A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy mindent próbáljunk csak a játékra figyelni, az első negyvenöt perc teljesítményére tegyünk még rá. Úgy érzem, a második félidőben hellyel-közzel megfogadták kérésemet a srácok.

A következő összecsapás Hajdúböszörményben lesz. Nélkülöznöm kell Koncz Zsoltot, a három sárga lap miatt.

Az edző beszélt arról is, hogy a romló anyagi helyzetük miatt nincs hova menniük. Van 3-4 város, ahol szívesen fogadnák ezt az állományt, de még semmi sem biztos. Talán csak az, hogy 7-8 játékos velem marad - mondja Török László. Egyelőre arra kell figyelnünk, hogy a bajnokságot becsületes munkával fejezzük be.

D. V. Z. - H. V.


<<< Vissza