<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. május 6.

 
Köménymagos leves bevert tojással

Hozzávalók: zsír vagy olaj, liszt, köménymag, fűszerpaprika, só, személyenként 1 egész tojás.

Elkészítés: A zsiradékból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Kipattogatjuk benne a köménymagot. Meghintjük fűszerpaprikával, és felengedjük hideg vízzel. Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. A fövő levesbe óvatosan beleengedjük a tojásokat és a fehérje megalvadásáig főzzük.

Fogarasi töltött csirke

Hozzávalók: 2 db csirke, 30 dkg párolt káposzta, 15 dkg gépsonka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db zsemle, tej, 2 db tojás, só, őrölt bors, borsikafű, 1 db babérlevél, vöröshagyma, majoranna.

Előkészítés: A csirkéket megtisztítjuk, bőrét a mellénél és a combjánál óvatosan felfejtjük és kívül-belül besózzuk, bemajorannázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Majd jól kinyomkodjuk a tejbe áztatott zsemlét. A gépsonkát kockára vágjuk.

Elkészítés: A párolt káposztát jól összekeverjük a zsemlével, a kisütött szalonnával, a gépsonkával, a tojásokkal és fűszerezzük sóval, borssal, borsikafűvel. Ezt a tölteléket óvatosan a csirke bőre alá töltjük. A töltött csirkék belsejébe megtisztított, egész vöröshagymát és babérlevelet teszünk. Tepsikbe tesszük, forró zsírral leöntjük és szép pirosra sütjük. Feldarabolás előtt pihentetjük, közben saját levével locsolgatjuk. A feldarabolt csirkét megpróbáljuk eredeti formába viszszarakni. Sült burgonyát és uborkasalátát kínálunk hozzá.

Jó étvágyat!


<<< Vissza