<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2005. május 6. |
Köménymagos leves bevert tojással Hozzávalók: zsír vagy olaj, liszt, köménymag, fűszerpaprika, só, személyenként 1 egész tojás. Elkészítés: A zsiradékból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Kipattogatjuk benne a köménymagot. Meghintjük fűszerpaprikával, és felengedjük hideg vízzel. Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. A fövő levesbe óvatosan beleengedjük a tojásokat és a fehérje megalvadásáig főzzük. Fogarasi töltött csirke Hozzávalók: 2 db csirke, 30 dkg párolt káposzta, 15 dkg gépsonka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 db zsemle, tej, 2 db tojás, só, őrölt bors, borsikafű, 1 db babérlevél, vöröshagyma, majoranna. Előkészítés: A csirkéket megtisztítjuk, bőrét a mellénél és a combjánál óvatosan felfejtjük és kívül-belül besózzuk, bemajorannázzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Majd jól kinyomkodjuk a tejbe áztatott zsemlét. A gépsonkát kockára vágjuk. Elkészítés: A párolt káposztát jól összekeverjük a zsemlével, a kisütött szalonnával, a gépsonkával, a tojásokkal és fűszerezzük sóval, borssal, borsikafűvel. Ezt a tölteléket óvatosan a csirke bőre alá töltjük. A töltött csirkék belsejébe megtisztított, egész vöröshagymát és babérlevelet teszünk. Tepsikbe tesszük, forró zsírral leöntjük és szép pirosra sütjük. Feldarabolás előtt pihentetjük, közben saját levével locsolgatjuk. A feldarabolt csirkét megpróbáljuk eredeti formába viszszarakni. Sült burgonyát és uborkasalátát kínálunk hozzá. Jó étvágyat! |