<<< Vissza

Más ez az ismeretterjesztés
Közgyűlést tartott a TIT

2005. május 6.

 

Május 3-án tartotta a Koch Sándor Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Szentesi Szervezete az elmúlt ötéves tevékenységét értékelő közgyűlését.
Balogh Terézia, a TIT helyi titkára beszámolójában kitért arra, hogy megváltozott a társadalmi környezet, megváltoztak a kulturális igények, és mások a lehetőségek. A TIT eredményesen alkalmazkodott ezekhez, megtalálta a helyét, szerepét. Új koncepciók születtek, felgyorsult a munkavégzés, mennyiségileg is többet vállaltak.

Különösen az idegen nyelv oktatásában történt nagy átalakulás. Megváltozott a képzés szerkezete, az órák száma lényegesen emelkedett, a résztvevők sokkal komolyabban veszik a tanulást. Egy- egy hétvégén több százan tesznek nyelvvizsgát - csak itt a megyében. Még mindig az angol a népszerű, de nem ritka a német, francia és a spanyol nyelvű tanfolyamok szervezése.

Változatlanul nagy az igény az előadásokra, előadássorozatokra, tanfolyamokra. Ebben is óriási előrelépést jelent, hogy a szervezet akkreditációs jogot nyert, így a bizonyítványok államilag elismertté váltak.

Szentesen és környékén, de a megyében is elismert rendezvényük lett a tankönyv- taneszköz kiállítás és vásár. Országosan is egyedülálló és bevált kezdeményezésük a Tudás tíz napja elnevezésű (sokszor egy hónapig is elhúzódó) eseménysorozat. ( Ez állt - többek között - a megyei vezető írásos köszöntőjében. )

A beszámolóból azt is megtudhattuk, hogy az utóbbi négy évben a pénzügyi forgalom is ugrásszerűen fejlődött, minden forrást egybevéve a tavalyi évben már több mint 4 millió forintos költségvetési háttérrel rendelkeztek.

A további tennivalók között sorolta a titkár a pályázatok adta lehetőségekkel való rendszeres foglalkozást, az új iránti fogékonyságot, valamint a munkavégzés feltételeinek javítását.

A hozzászólók (Molnár Györgyné, Dévainé Szabó Éva és Komjáti István) a nyelvtanfolyamokkal kapcsolatos fejlesztő javaslataikat ismertették, és megköszönték az elnökség áldozatos munkáját.

Az értékelés elfogadása után nyílt szavazással választották meg a következő öt évre a 11 tagú elnökséget, melynek elnöke ismét Hojcsi Pál nyugalmazott középiskolai igazgató lett. A két alelnöknek dr. Bod Pétert és dr. Kis-Tóth Tihamért szavazták meg. A szervezet titkáraként - eddigi eredményes munkáját határozatban elismerve - újra Balogh Terézia kapott bizalmat. Végül elfogadták az öt megyei küldött jelölését, akik a várost és térségét képviselik a felsőbb fórumokon.

Kála


<<< Vissza