<<< Vissza

Felkészülés a bizalom elnyerésére

2005. május 6.

 
Halmai László a Polgári Összefogás Frakció vezetője megalakulása óta, tehát 15 éve tagja helyi önkormányzatnak. Először külsős bizottsági tag, következőleg kereszténydemokrata, később független egyéni képviselő, legutóbb pedig a Fidesz Magyar Polgári Szövetség listavezetőjeként lett képviselő.

- Gyakran elhangzik a kérdés, ilyen dinamikus fejlődést biztosító városvezetéssel szemben mit tud kezdeni az ellenzék az önkormányzatban. Véleményem szerint az ellenzéknek nem az a dolga, hogy "kezdjen valamit a városvezetéssel", hanem az, hogy felkészüljön a választók bizalmának elnyerésére, illetve az, hogy folyamatosan ellenőrizze, hogy a városvezetés nem él vissza hatalmával.

Egyébként a "dinamikus fejlődésnek" nevezett időszakot egy most munkanélkülivé váló biztosan nem annak éli meg. Tagadhatatlan, hogy a cél és címzett támogatásokkal jelentős beruházások valósulnak meg, de a tizenöt év késéssel megvalósuló szennyvíz csatorna beruházást kivéve, a többit nem biztos, hogy az utókor is a legszükségesebbnek fogja minősíteni.

Úgy látom, hogy ebben a ciklusban már mindenféle kendőzés nélküli direkt irányítással valósul meg a szocialista liberális agitációs propaganda a helyi médiában, gondolok itt az újságunk és a rádiónk vezetőjének megbízott főszerkesztői, illetve az internetes újságunk vezetőjének alkalmazotti státuszára, és nem a médiumokban alkalmazott marketing technikákra. Egyébként a helyi médiában az ellenzék szereplési lehetősége a hatalmon lévőkhöz képest elenyésző. Ezek a feltételek annyira szűkre szabják mozgásterünket, hogy ha nem közvetítené a testületi üléseket a rádió, s így nem hallhatná közel félezer ember élőben hozzászólásainkat, akkor tényleg elmondhatnánk, hogy csupán azért vagyunk, hogy e totális diktatúrában jelenlétünk a demokrácia látszatát keltse.

Kérdés: Képviselői munkájában mit tart sikernek, vagy sikertelenségnek? Mi az, amit a ciklusban szeretne megoldani?

– Az elmúlt tizenöt év legnagyobb eredményének tartom, hogy városunkban a hatalom támogatása nélkül, sőt, mondhatom a hatalom támogatásával bíró ellenkampány ellenére sikerült egy több száz fős élő közösséget szerveznünk, amelyben máris megjelentek azok az egészséges irányzatok, amik segítségével reményeim szerint túljuthat városunk a totális diktatúra jelenlegi torz utóéletén is. A testületben is vannak nagyszerű társaim, és itt nemcsak a Polgári Összefogás Frakció tagjaira gondolok, akiknél jobb csapattársakat nehezen tudnék elképzelni. Azokat a képviselőtársaimat, akik a diktatórikus hatalomtól függetlenül, vagy azzal szemben is képesek kiállni, szóval azokat nagyon nagyra tartom. Emlékszem, amikor a városunk fura ura megzsarolta a testületet a helyi adó csökkentése végett, és Pap Imre képviselő társam állt ki nagyon keményen ellene, kár hogy akkor még nem volt élő rádiós közvetítés. De hasonló történetet mesélhetnék Törőcsik Zoltánról, Csernus Lászlóról és még egy pár baloldalon ülő képviselőtársamról is. Ezek a jelek azok, amik éltetik bennem a hitet, hogy ha nem lennének a szentesiek ennyire kiszolgáltatottak, akkor a többség nagyon egészséges szellemben élne.

Kérdés: Első válaszában azt mondta, hogy az Önök dolga ebben a ciklusban, hogy felkészüljenek a választók bizalmának elnyerésére, hogyan tervezik ezt?

- Mint pisla mécs a sötétséget, úgy fogjuk mi is legyőzni a kiszolgáltatottakon a félelem sötétségével manipulálók hatalmát. Aki változtatni szeretne helyzetén, jöjjön, keressen bennünket minden hétköznap délután három és hat óra között a Szentesi Fidesz Központban (Kossuth utca 11., a francia pékséggel szemben).

Mi hiszünk a szeretet és összefogás erejében! Hajrá Szentes, hajrá szentesiek!

Halmai László


<<< Vissza