<<< Vissza

Május családi ünnepe

2005. május 6.

 
Képünkön: A Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola néptáncbemutatója a Luther téren

Szikrázó napsütés, szabadba vágyó emberek színes forgataga, annál is színesebb programok május első napján. Majális, ami már megkezdődött április utolsó napján. Vajon emlékeznek még a régi majálisokra? A nagy városicsaládi-munkahelyi ünnepekre. A rendszerváltás idején hirtelen ránk zúduló "szabadságban" egyszer csak rájöttünk, hiányoznak a majálisok.

Nem a jó kedvvel színlelt felvonulások vörösbe burkolózó hosszú sorára gondolunk itt, az ünnep hiányzott nekünk, a családias, protokollmentes, baráti társaságban eltöltött vidám nap.

Nagyszerű dolog, hogy a helyi önkormányzat - nagyobbrészt erre a célra - kétmillió forintot tudott megpályázni a Miniszterelnöki Hivataltól. Programok, melyek után az itt élő szentesiek elmondhatják, jól érzik magukat a településen. Mindehhez azonban nélkülözhetetlenek a szponzori segítségek. A hivatal emberein túl a Szentesi Művelődési Központ, Szentes Városi Civil Fórum, a vállalkozók - élükön Kovács Csabával - munkája, támogatása.

A szomszéd város lakossága valahogyan hoppon maradt. Már ami a majálist illeti. Csongrádi emberek panaszolják, nem először történik meg velük a sajnálatos dolog. Emiatt sokan látogattak át a szentesi rendezvényekre. Elsősorban a marketingmunkát lehet dicsérni, azt az ötletet, hogy rájöttek, hatásosabb, ha együtt szervezik az egészet. Az egységes megjelenést a polgármesteri hivatal kabinetirodája végezte.

Jól ült a szöveg: Kurcán innen-Kurcán túl. A művelődési központban találták ki. A két napnak külön megvolt az ízlésvilága. Milyen volt? A kérdést majd a lakosság dönti el. Az azonban biztos, régen volt ilyen változatos a program. A népzenét szeretők a díszkútnál akár táncolhattak is, míg a Cappucino együttes a mulatós zenét kedvelőket szórakoztatta. A Bikini koncert után sok fiatal maradt ott Koós János műsorán is.

A bográcsban főtt ételeket nagyon sokan hiányolták. Azt mondják erre a rendezők: ha az ÁNTSZ-nek nem lenne olyan magas követelménye ezzel kapcsolatban... Meg lehetne oldani. Mert kellenek a majálisok, a családokat megmozgató rendezvények. A szórakozás.

L. J.


<<< Vissza