<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2005. január 28.

 

Disznótorosleves

Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj, 15 dkg sertéstüdő, 15 dkg szív, 25 dkg csont, 1 fej vöröshagyma, , só, 1 babérlevél, 20 dkg vegyeszöldség, 10 dkg kelkáposzta, liszt, zsír, fél citrom leve, 2 dl tejföl.

Előkészítés:
A májjal, a tüdőt, a szívet és a csontot alaposan megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk és metéltre vágjuk.

Elkészítés: A csontot, a tüdőt és a szívet kb. két liter hideg vízben feltesszük főni, amit sóval, babérlevéllel ízesítünk. Később belerakjuk a zöldségféléket és a kelkáposztát, majd puhára főzzük a belsőségeket. Végül a májat belerakva még 10 percig forraljuk. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk és a leveshez adjuk.
Tálalás: A csontot eltávolítjuk, a tüdőt, a szívet és a májat laskára vágjuk, így tesszük a levesbe. Citromlevet és tejfölt adunk hozzá.

Füredi karikás fánk

Hozzávalók 8 személyre: 1/2 kg liszt, 40 dkg vaj, só, 15 dkg porcukor, 4 tojás, zsír, fahéjas porcukor.

Elkészítés: A lisztet vajjal, tojással, a porcukorral és a sóval jól összedolgozzuk, hidegre tesszük. 20 percig leterítve állni hagyjuk, utána 1 cm vastagságúra nyújtjuk, összehajtogatjuk, majd ismételten nyújtjuk. (A nyújtást - hajtogatást háromszor megismételjük.) A végső kinyújtás után 8x8 cm-es kockákat vágunk ( a tészta ne legyen lisztes) majd feltesszük habroló formára, csőre helyezzük, fehér zsinórral rákötjük, forró olajban pirosra sütjük. Kiemelve fahéjas cukorban erősen megforgatjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!


<<< Vissza