Disznótorosleves
Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj, 15 dkg sertéstüdő, 15 dkg szív, 25
dkg csont, 1 fej vöröshagyma, , só, 1 babérlevél, 20 dkg vegyeszöldség,
10 dkg kelkáposzta, liszt, zsír, fél citrom leve, 2 dl tejföl.
Előkészítés: A májjal, a tüdőt, a szívet és a csontot alaposan megmossuk.
A zöldségeket megtisztítjuk és metéltre vágjuk.
Elkészítés: A csontot, a tüdőt és a szívet kb. két liter
hideg vízben feltesszük főni, amit sóval, babérlevéllel ízesítünk. Később
belerakjuk a zöldségféléket és a kelkáposztát, majd puhára főzzük a belsőségeket.
Végül a májat belerakva még 10 percig forraljuk. A zsírból és a lisztből
világos rántást készítünk és a leveshez adjuk.
Tálalás: A csontot eltávolítjuk, a tüdőt, a szívet és a májat laskára
vágjuk, így tesszük a levesbe. Citromlevet és tejfölt adunk hozzá.
Füredi karikás fánk
Hozzávalók 8 személyre: 1/2 kg liszt, 40 dkg vaj, só, 15 dkg porcukor,
4 tojás, zsír, fahéjas porcukor.
Elkészítés: A lisztet vajjal, tojással, a porcukorral és a sóval
jól összedolgozzuk, hidegre tesszük. 20 percig leterítve állni hagyjuk,
utána 1 cm vastagságúra nyújtjuk, összehajtogatjuk, majd ismételten nyújtjuk.
(A nyújtást - hajtogatást háromszor megismételjük.) A végső kinyújtás
után 8x8 cm-es kockákat vágunk ( a tészta ne legyen lisztes) majd feltesszük
habroló formára, csőre helyezzük, fehér zsinórral rákötjük, forró olajban
pirosra sütjük. Kiemelve fahéjas cukorban erősen megforgatjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!
|