<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. október 29.

 
Mészáros leves

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg sertés apróhús, 1 evőkanál liszt, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, 10 dkg csiperkegomba, 20 dkg zöldborsó, só, 1 liter csontleves, 2 evőkanál olaj.

Elkészítés: Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a sertés apróhúst, megsózzuk és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárga- és fehérrépát. További 2 percig pároljuk, majd megszórjuk liszttel. Megpirítjuk, felöntjük a levessel, beletesszük a felszeletelt gombát és a kifejtett zöldborsót. Készre főzzük.

Krémsajttal töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkecomb, 10 dkg tejszínkrémsajt, 10 dkg túrósajt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál konyak, apróra vágott petrezselyem, metélőhagyma, só, bors, vaj.

Elkészítés: A krémsajtot az áttört túrósajttal, a finomra vágott hagymával, a zsemlemorzsával és a tojássárgájával jól kikeverjük, sóval, borssal, petrezselyemmel és metélőhagymával fűszerezzük. A sajtkrémet nyomózsákba tesszük, és a csirke fellazított bőre alá töltjük. Az összezúzott fokhagymát a sóval és a borssal kikeverjük, majd bekenjük vele a combokat. Egyenként alufóliába csomagoljuk (nem légmentesen, hogy a keletkező gőz eltávozhasson) tűzálló tálba helyezzük és előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk. A csirkecombokat kivesszük az edényből és melegen tartjuk. A kifolyt húslét tejföllel, paradicsompürével és konyakkal elkeverjük, összemelegítjük és a hús mellé tálaljuk. Párolt rizzsel kínáljuk. Jó étvágyat!


<<< Vissza