<<< Vissza

Balhé a sörözőben

2004. október 29.

 
Két szentesi fiatalembert állítottak elő a rendőrök október 22-én hajnalban. A későbbi gyanúsítottak gépkocsijából áradó gázolajszag lett gyanús az őket igazoltató járőröknek, akik mintegy 140 liter gázolajat találtak az éjszakai autósoknál. A páros különféle magyarázatot adott az üzemanyag eredetére. A nyomozás jelenlegi állása, és az egyik férfi beszámolója szerint egy munkás a cége munkagépéből "fejte" le a gázolajat, amiből ők ennyivel részesültek. Az ügyben orgazdaság miatt folyik a nyomozás.

Október 24-én, vasárnap reggel egy Dózsa György utcában épülő házban jártak ismeretlenek, akik különböző fűtéselemeket, alkatrészeket, szerszámokat, építőanyagot vittek magukkal, mintegy 200 ezer forint értékben.

Garázdaság miatt indult eljárás egy szentesi fiatalember ellen, aki egy helyi sörözőben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott az egyik vendégnek. A férfi egy rúd formájú eszközzel vágta tarkón a sértettet, hogy pontosan miért, arra valószínűleg a nyomozás során derül majd fény.

Október 19-én, kedden az egyik nagytőkei tanyából 60 ezer forint készpénzt vittek el a tolvajok. Sajnos az esetet csak szombaton jelentették be, így a rendőrök jelentős lépéshátránnyal indulnak a bűnözők után.

Fontos, hogy aki bármilyen bűncselekmény áldozata lesz, az azonnal tegye meg a feljelentést, akár hétvégén is. A szentesi rendőrkapitányságon az ügyelet és a készenléti szolgálat 24 órás, folyamatos, a bejelentéseket minden időpontban és minden nap fogadják a következő telefonszámokon: 107, 112, 561-310, 410-007.

A Szentes határában lévő Szentlászlóban 500 liter gázolajat loptak el az éjszakára leparkolt mezőgazdasági gépekből. A gépeket akár őrzött, akár őrizetlenül hagyott telephelyeken érdemes üres tankkal "pihentetni", hiszen mostanában nagy divatja van a tartályok lecsapolásának.

H. V.


<<< Vissza