<<< Vissza

Beszámol a képviselő

2004. október 29.

 
Hornyik László vagyok, Hékéd városrész önkormányzati képviselője.

A helyhatósági választások óta már két év eltelt, ezért úgy gondolom, hogy időszerű mérleget vonnom és beszámolnom az eddig elvégzett munkámról, amit a körzetben és a városrészben végeztem.

A választáskor azt ígértem, hogy a körzetben a régi építésű téglajárdákat felújítjuk. Eddig már több utcában ez megtörtént és kb. 2 kilométer járdát cseréltünk le szilárd burkolatúra.

Fontosnak éreztük, hogy a Csatorna Közmű Társulás kapcsán a városrész összes lakóháza rendelkezzen a szennyvízhálózatra való rákötési lehetőséggel. Ez mára megvalósult, 350 lakás kapcsolódhat rá a hálózatra. Október elején a kivitelező átadta a szennyvízátemelőt, majd a vízmű szakemberei műszakilag átvették az egész rendszert. A lakók kiértesítése után egy év áll rendelkezésre, hogy az itt élők rákössenek a rendszerre. Az utat egyelőre csak sávosan, a csatorna szélességében javítják ki. 2005. május 31-ig pedig majd - a talaj megfelelő ülepedése után - az utat teljes szélességében újítja fel a kivitelező.

Ez év júniusában az önkormányzat által biztosított közel 10 millió forintból átadásra került a Deák Ferenc Általános Iskola szomszédságában a Gulliver játszótér. Októberben pedig megújult a Damjanich János Tagiskolában az Aradi vértanúk emlékparkja, a város egyetlen október 6-i emlékhelye, melyet a 155. évfordulón városi ünnepség keretében avattunk fel.

A március 15.-ki fáklyás megemlékezés és a Városi DAMO Gyermeknap mellett ez a harmadik városi rendezvény, melynek az iskola ad helyet.

Megkezdődött aVörösmarty utcai rendelő szolgálati lakásának rendelővé történő átalakítása, amit Törőcsik Zoltán képviselőtársammal indítványoztunk. Ez várhatóan 2005 januárjában kerül átadásra.

Egyéb társadalmi funkcióim is vannak. A Deák Ferenc Általános Iskola Damjanich János Tagiskolája iskolaszékének társelnöke és a Damjanich János iskola szülői munkaközösségének elnöke vagyok.

Segítséget nyújtok néhány alapítvány és karitatív szervezet működéséhez, több rendezvény szervezésében részt veszek, fő szervezője vagyok a Városi Damo Gyermeknapnak, és aktívan közreműködök a Lecsó fesztivál megrendezésében is.

Képviselőként tagja vagyok a művelődési és oktatási bizottságnak és a pénzügyi bizottságnak.

Tudom, hogy vannak még elvégzendő feladatok, a jövőben is törekszem elvárásaiknak megfelelni és a városrész fejlesztéséért minél többet tenni.

Hornyik László
a 9. választókörzet képviselője


<<< Vissza