<<< Vissza

Döntés a Petőfi ügyében

2004. október 29.

 
A héten tárgyalta a Csongrád Megyei Bíróság a Petőfi Szálló ügyét. Sokadszorra immár. Negyedik nekifutásra, ám még mindig nem lehet tudni, nyert-e Szentes. A bíró úgy döntött, hogy a város jogosan élt elővásárlási jogával, s bruttó 20 millió forintért megszerezte az ingatlan tulajdonjogát.

- A felek még föllebbezhetnek, azt a szóban történő kihirdetést követően az írásba foglalás után két héten belül adhatják be. Amennyiben akarják. Itt tart az ügy. Most mindenki megjelent, mindenkit meghallgattak, a szembesítés is megtörtént, a bíró mintegy négyórás tárgyalás után hirdetet ítéletet. Bízom benne, alaposan döntött, s ebbe már belekötni nem lehet - tájékoztatta lapunkat Szirbik Imre polgármester.

A következő lépésekről: '98-ban a város elkészíttetett egy felújítási tervet, amely a külső homlokzatra, az úgynevezett statikailag problémás födémek fölújítására vonatkozott. Idő közben annyi változás történt, hogy a Petőfi bekerült az országos műemléki jegyzékbe, így saját érdekünkben is be kell vonni az Országos Műemléki Felügyelőséget. A tervet velük áttekintjük, a pontosított állagfelmérés után lehet a terveket elkészíteni. El kell gondolkodni azon is, ha szálloda lesz belőle, azt a város nem tudja működtetni, ahhoz vállakozást kell bevonni. A szükséges pénzügyi fedezet első ütemére a 100 millió forintja megvan a városnak. A továbbiakban hitelképességünket felhasználhatjuk, mondta a polgármester. A húszmilliót már letétbe helyeztük.


<<< Vissza