<<< Vissza

A csatornázásról

2004. október 29.

 
Lapunk megjelenésének időpontjában (október 29.) tartja ülését az önkormányzat képviselő-testülete. Amint azt Szirbik Imre polgármestertől előzetesen megtudtuk, fő napirendi pontban a csatornázás eddigi állásáról lesz szó a testületben. A téma közérdekű, sok szentesi családot érint. Idén két területen volt konkrét munkavégzés, a kiséri városrészben, a Gergely utca és környékén, illetve a Gergely utcától délre eső területen, valamint a hékédi városrészben, és a Sima Ferenc, Boros Sámuel utcák környékén.

Az őszi időszakban több mint 10 kilométer csatorna épült meg, voltak gondok és naponta megoldandó feladatok, de szerintem a vártnál kisebb gonddal zárult ez a periódus, jelentette ki a polgármester. Sokak számára érdekes, hogy az úthelyreállítások hogyan fognak történni. A télen az úgynevezett sávos lezárást fogják alkalmazni, amely az utak használhatóságát biztosítja, hogy a téli hóeltakarítást meglehessen tenni. A teljes pályás útlezárás valamikor május tájékán fog megtörténni. Annál is inkább, mivel az azonnali helyreállítás megsüllyedésekkel, gödrösödésekkel jár.

- Tavasszal folytatódik a munka. A kiséri és a városközponti, valamint a hékédi öblözet május tájékán el fog készülni. Megvan a forrás az úgynevezett felsőpárti hármas öblözetre, ami a Rákóczi u., Bajcsy Zs. u., vasút és a Damjanich utca által határolt tömb csatornázását jelenti. A tél folyamán a közbeszerzési eljárás lezajlik, tavasszal a munkák itt is elkezdődnek. A negyedik ütem: az úgynevezett Alsórét. A Somogyi Béla utca környéki öblözet kért támogatása már megvan, a pénzügyi célirányzatot még pályáznunk kell, bízom benne, hogy a tavasszal ez is rendeződik, a nyár folyamán a munkák itt is megkezdődhetnek, remélve a tervezett szerint 2006-ra a város csatornázását megoldjuk. Ez több mint ötezer ingatlan csatornázását jelenti - tájékoztatta lapunkat a polgármester.


<<< Vissza