<<< Vissza

Elismerés a Hungeritnek

2004. október 15.

 
Magyarországon 1989 óta "IIASA-SHIBA Díj" elismerésben részesülnek a minőségfejlesztésben kiemelkedő eredményeket felmutató pályázók. A díjat Shoji Shiba japán professzor, valamint a Nemzetközi Alkalmazott Rendszerelemzési Intézet (IIASA) és az ipari miniszter által létrehozott "IIASA-SHIBA Alapítvány a Minőségfejlesztésért" adja. Az alapítvány és a díjazás célja az Átfogó Minőségirányítási Rendszer elterjesztése, az alkalmazás során szerzett tapasztalatok összegyűjtése és az egymástól való tanulás lehetőségének megteremtése.

A díjra öt területen lehet pályázni. (1) ipar, közlekedés, szállítás, hírközlés, kereskedelem, idegenforgalom, élelmiszeripar, mezőgazdaság; (2) szolgáltatás, közszolgáltatás; (3) egészségügy; (4) oktatás, kutatásfejlesztés; közigazgatás, közszolgálat. A minőségfejlesztés gyakorlati bevezetése terén kiemelkedő eredményeket felmutatók, egyedi módszereket és megoldásokat alkalmazók három kategóriában kaphatnak elismerést: szervezet, csoport és egyéni kategóriában.

A díjakat és okleveleket október 14-én dr. Shoji Shiba professzor, az alapítvány tevője adta át a győzteseknek a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban. Idén az 1. számú területen, szervezet kategóriában díjazott lett a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszer Rt. Az elismerést Magyar József vezérigazgató vehette át. A jellemzésből kitűnt: a cég nagy hangsúlyt fektet a minőségügyre és az élelmiszer-biztonságra. Mint ismeretes, Csongrád megye egyik legnagyobb baromfi-feldogozásra szakosodott élelmiszeri vállalata tavaly ugyanezen az értékelésen oklevelet kapott.


<<< Vissza