XXXV. évfolyam 35. szám
Vissza a legfrissebb számokhoz

Központi tanévnyitó a Klauzálban
 

2004. szeptember 3.


Augusztus 30-án, 17 órakor kezdődött a 2004/2005. évi városi központi ünnepélyes tanévnyitó a Klauzál Gábor Általános Iskolában. Az iskola igazgatónője, Tariné Lantos Piroska megnyitó beszédében elmondta, hogy az oktatási intézmény húszéves évfordulója alkalmából rendezik meg itt a központi tanévnyitót. Köszöntötte a jelenlévőket: Szirbik Imre polgármestert, Szűcs Lajos alpolgármestert, Mihály Bélánét, Oltyán Lajos nyugalmazott igazgatót, a képviselő-testület tagjait, az iskolaigazgatókat, a tanulókat, a szülőket, és az iskolai dolgozókat.


Bővebben


 

A kollégium új lakói
Ákos-dalok és szingli csajok a gólyatáborban

2004. szeptember 3.


Képünkön: Vidám társaság a 102-es szobában. (Fotó: Vidovics Ferenc)

A becsengetés előtti három napot hagyományosan gólyatáborban tölthetik a városunkban továbbtanuló kilencedikes diákok. Idén ötvennyolc új lakója van a Terney Béla Középiskolai Kollégiumnak, közülük vasárnap reggel majdnem mindenki beköltözött, a többiek és a felsőbb évesek pedig kedden, a tanévnyitók napján.


Bővebben


 

Mehemed a Kisérben
 

2004. szeptember 3.


Játszóteret avattunk a Kisérben. A Mehemed nevet kapta. Mint azt Kádár Mihálynétól, a Farkas Antal utcai tagóvoda vezetőjétől megtudtuk, hagyományőrző programjukhoz kapcsolódik az egész. S ha már így történt, elmondta, egy játszótér felavatási ünnepsége úgy igazi, ha játékkal kezdődik. A várakozók gyűrűjében át is adta a terepet a nagycsoportos gyerekeknek.


Bővebben


 

Jó újra itthon lenni
 

2004. szeptember 3.


Augusztus 29-én hazatért az az öt fiatalember, akik 5 hét alatt hódították meg Athént kerékpárjukon.. Sok rajongó várta őket érkezésükkor is itthon. A forgalmat lelassítva, teljes útszélességben közeledtek végállomáshoz: a Dózsa- házhoz. Valkai Zsolt, a csapat tagja, az útról mesélt.


Bővebben


 

Rendőrök az iskoláknál
 

2004. szeptember 3.


Szeptember elsejére nem csak a szülők és a diákok készültek, hanem a rendőrség munkatársai is. Az iskolák környékén motoros rendőrök vigyázzák a tanulók biztonságos közlekedését. Mindenhol persze ők sem tudnak ott lenni, ezért fontos, hogy a szülők is készítsék fel gyermekeiket a közlekedési szabályok betartására, az autósok, motorosok pedig fokozott figyelemmel közlekedjenek az oktatási intézményeknél. A közlekedési rendőrök reggel hét és nyolc óra, valamint 12 és 14 óra között ügyelnek a fiatalokra, elsősorban az általános iskolák közelében, de odafigyelnek a középiskolákra is. Fokozott figyelmet kap majd közlekedésrendészeti szempontból a Tóth József utca és a Kossuth utca kereszteződése, ahol a reggeli csúcsban meglehetősen "sűrű" szokott lenni a forgalom. A rendőrség a gyermekbalesetek elkerülése érdekében a polgárőrség segítségét is igénybe veszi iskolakezdési "akciójához". Fontos információ lehet, hogy a rendőrkapitányság néhány napon belül baleset-megelőzési kiadványokat, szórólapokat juttat majd el az általános iskolák alsó tagozatos tanulóihoz.

H. V.

 


 

Nem ártana!
 

2004. szeptember 3.


"Gondolta volna egy hete?" Ezt kérdezi a közismert Debreczeni József a villámgyorsan lezajlott miniszterelnök-cseréről. Valóban, erre senki sem számított. Én magam is csak valami olyasmit éreztem, amire csak rákérdezni tudtam: ugyan mi vár reánk, ha hazaérkezem Németországból? Erről előző írásomban tettem említést.

Az biztos, hogy nem akármilyen történelme van a magyar népnek. Elég gyakran ismétlődnek meg benne a nem várt fordulatok. Az én életem során három ilyenféle váratlanság átélője lehettem.


Bővebben


 

Az első várostörténeti monográfia
Kilencven éve jelent meg

2004. szeptember 3.


Az előző lapszámban Sima László életútjának ismertetése kapcsán utaltunk rá, hogy kilencven éve, 1914-ben jelent meg legfőbb műve: Szentes város története. A helyi sajtó már 1912 végén hírül adta a hiánypótló munka első kötetének elkészültét, de a megjelentetésének kérdése csak a következő év februárjában került a képviselő-testület elé.


Bővebben


 

Az orvosok túlterheltek
 

2004. szeptember 3.


Rájuk sok munkát osztanak. Igyekszenek lelkiismeretesen elvégezni. Egészségükre az évtizedek folyamán alig - vagy nem - figyelnek. Életútjuk, pályájuk csúcsa felé ért véget több orvosnak. Sajnos! Szak- és háziorvosok korai halálozásuk elgondolkodásra érdemes: Péchy Kálmán kórbonctan, laboratórium, röntgenorvos 1931-ben kezdte munkáját a szentesi megyei kórházban. 1962-ben "munkahelyén halt meg". Michailovits Lehel szentesi sebész - majd deszki tbc szanatórium vezetője 1952-től. 1958-59-ben a szentesi kórházat is irányítja.

Dragon Károly, Tari Gábor, Badó Zoltán sebészek, Lucza István belgyógyász-reumatológus, Panyik T. István tüdőgyógyász, bőrgyógyász, Gulyás Pál röntgen- és háziorvos. Ők engem, Gyenes József gyermekemet gyógykezelte. Emlékeimben megmaradnak. Úgyszintén a szegedi belgyógyász is: Cserháti István 1930-1986. 1973-tól a szegedi II. Belgyógyászati Klinika professzora, igazgatója. 1976-82-ig általános és oktató rektorhelyettes. 1985-ben a SZOTE rektora. Példája bizonyítja, hogy a terhelhetőség véges. A feladatokat elosztó megbízóknak és a munkát elvállalóknak ezt tudniuk kellene.

Dr. Cserháti engem nem kezelt, de a róla elhangzott vélemények alapján tiszteltem.

Betegségeik miatt nyugdíjazott orvosok - talán - szerencsésebbek: Czapp Károly, Kádár József háziorvosok, családom tagjaira is odafigyeltek.
A tragikus sorsokat folytatni lehetne. Illetékesek ezt a folyamatot megállíthatnák. Jegyzetem élettapasztalatomra és dokumentációra alapoztam.

Kátai Ferenc


 

A légitársaság javaslata
1947-1948 (2.)

2004. szeptember 3.


Képünkön: Pálinkás György (az első, az ülő sorban középen) vezetésével nyílt meg Szentesen, '47-ben a háború utáni első repülőtábor a szegediek és a Békés megyeiek részvételével. A parancsnoktól balra Papp Gyula és Zahorán Mihály, jobbra Csicsely Mihály, Botyánszki János békési növendék. A hátsó álló sorban dzsekiben V. Kiss Sándor szentesi növendék. (Fotó: V. Kiss archívumból)

A HA-5006-os ős Cimbora - harmadik volt a gyártási sorozatban - ekkor semmisült meg. Egy kivédhetetlen magasságban történt kötélszakadás volt érte a felelős. Kunszeri oktató kisebb zúzódásokkal megúszta a zuhanást. A BSZKRT-ok Hatvani nevű gépkocsi vezetője lábtöréssel vészelte át a hathetes gyógyulási időt.


Bővebben


 

Strandpartival búcsúztak a nyártól
 

2004. szeptember 3.


Ezrek látogattak el a ligeti az uszoda kétnapos nyárbúcsúztató strandpartijára. Az első napon úszóversenyen és sakk-szimultánon mutatták meg a fiatalok, hogy ki mit tud az általa választott sportágból. Vasárnap új tollaslabdapályával bővült az uszod, a szórakozni vágyók számára. A második nap fő eseménye volt Hevesi Tamás nagyszerű koncertje, valamint a férfi vízilabdacsapat olimpiai bajnoki címének megvédéséért játszott mérkőzés a nagykivetítőn. Az olimpiai döntő előtt a pólórajongók nem maradtak a strandon sem mérkőzés nélkül, hiszen a Legrand Szentesi VK, mai játékosai derbit játszottak a Szentesről elkerült idegenlégiósok ellen. A mérkőzés végét jelző sípszó után a hazai "gárda" örülhetett, mert jobbnak bizonyult a légiósoknál 16-6 arányban. Mindkét nap a gyerekek kipróbálhatták kézügyességüket, hiszen a Szivárvány Művészeti Iskola tanárainak segítségével különböző képzőművészeti tárgyakat készítettek.

A második alkalommal megrendezett szezonzáró strandparti, az első évihez képest nagyobb érdeklődésre tartott számot.

D. V. Z.

 


 

Elismerés, jutalom
 

2004. szeptember 3.


A közigazgatás, a közművelődés, a segítségnyújtás, a szociális, katasztrófa-elhárítás, a kommunális ellátás területén dolgozók vehették át elismeréseiket augusztus 19-én, a városházán. Az ünnepeltek a közszféra dolgozói, akik teszik a dolgukat, és akik nagyon sokszor a háttérben munkálkodnak. A fogadással egybekötött megemlékezésen azokat a közalkalmazottakat és köztisztviselőket köszöntötték, akik hosszú ideje kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Szűcs Lajos alpolgármester szerint az elismerés nemcsak a kitüntetett személyeknek szól, hanem a munkahelyi közösségeknek is.

Jutalomban (egyszeri elismerésben) részesültek: Boros Szilvia, a polgármesteri hivatal pályázati referense; Darida Zsolt, a családsegítő központ fűtő-karbantartója; Fegyveres Imre, a városellátó intézmény asztalos csoportvezetője; Kajtár István tűzoltó őrnagy, osztályvezető; Korom Pál, a polgármesteri hivatal közmű ügyintézője; Magyar Ferencné, a központi gyermekélelmezési konyha kisegítője; Molnár Piroska, a gondozási központ szociális gondozója; Pongó Gyuláné és Sipos Ferencné, a polgármesteri hivatal ügyintézője; Tóth Ernő, a városellátó intézmény autószerelője és Varga Mária, a városi intézmények gazdasági irodájának főelőadója.

 


 

Hídbontás Boszniában
 

2004. szeptember 3.


Ünnepélyes állománygyűlés keretében köszönt el Győrössy Ferenc vezérőrnagy, a Szárazföldi Csapatok parancsnoka augusztus 31-én a 37. II. Rákóczi Ferenc műszaki dandár laktanyájának alakulóterén, a Boszniába induló mintegy 80 fős Magyar Műszaki Századtól.


Bővebben


 

Elemi iskolák
A református oktatás története

2004. szeptember 3.


A szentesi református iskolák eredete visszanyúlik a XVI. századba. Az egyház anyagi megerősödésével egyre nagyobb gondot fordított arra, hogy az iskolák élén minden esetben megfelelő felkészültségű tanárok álljanak. 1747-ben az egyháztanács elhatározta, hogy minden két évben a debreceni kollégium legkiválóbb ifjai közül hív meg egyet-egyet az iskolák igazgatására. Így került Szentesre Mák János, akinek a vezetése alatt az iskola felvirágzott, a tanulók száma 117-re növekedett.


Bővebben


 

Nővérével indult Santiagoba
 

2004. szeptember 3.


Képünkön: Portomarin főterén a San Juan-templomnál.

Nővérével indult Santiago de Compostelába július 14-én Gergely Szilveszterné, hogy összesen 400 kilométert tegyen meg és gyalogos zarándokként érjen Szent Jakab sírjához, mert a kultuszhelynek világszerte különleges erőt tulajdonítanak. Indulásuk előtt lapunknak elmondta: 1945 telén, ekkor még kétéves kislányként járta be gyalog szüleivel és az őt most is elkísérő, akkor hétéves nővérével fél Magyarországot, mert keresték a háború viszontagságai miatt szétszóródott család többi tagját.


Bővebben


 

Pengető a rádióban
 

2004. szeptember 3.


Idén is megrendezték Egerben a Népzenei Gálát és az ehhez kapcsolódó szakmai napokat. A találkozóra a legjobb zenekarokat hívják meg, azokat, akik Arany minősítéssel vagy Arany Páva díjjal rendelkeznek. Nagy elismerést jelent, hogy ebben az évben a Pengető citerazenekart is meghívták a rendezvényre, amelyen 32 együttes vett részt. Köztük, szólisták, népdalkörök és zenekarok. A gálaműsorban két dallal mutatkoztak be. Az előadott műsorokat rangsorolták, így a Magyar Rádió Bartók stúdiója hét együttesnek felvette mindkét előadott számát, mi több, a főszerkesztőség vezetője Lévai János interjút is készített velük.

A szentesiek mindkét blokkja tetszett a neves szakértőket felvonultató zsűrinek. Az előadott műveket - többek között - dr. Alföldi Borus István, a Bartók Rádió szerkesztőségi vezetője, Marsi Ernő népzenekutató, Budai Ilona népdalénekes, és Orsvai Imre a MTA zenetudományi intézet főmunkatársa értékelte. Ők választották be a szentesi zenekart is, akiknek ez volt az első rádiófelvételük. Nem tudni még, hogy mikor, de az biztos, hogy az egész ország hallgathatja a zenekar műsorát, melyben délalföldi és bogyiszlói népdalok szerepelnek. Ez igen nagy előrelépést és egyben ismertséget is jelent a héttagú csapat számára, melynek tagjai: Laczkó Péter, Őze Csaba, Petesné Trupulai Erzsébet, Mélykutiné Német Kornélia, Szeri Szilvia, Vas Andrea és Földesi Márta.

 


 

Írország nincs messze... (4.)
 

2004. szeptember 3.


Az ősök és a családfa-kutatás virágzó üzlet Írországban. Mivel sok-sok szép épen maradt és megőrzött váruk, kastélyuk van, a várakhoz illő iparágak és szolgáltatások alakultak ki. Pl. a skanzenekben korabeli süteménysütés, ruha-ékszerkészítés, stb. Ilyen a családfa-kutatás is, amely a megadott név alapján, mialatt a turista egy fél napig nézelődik a várban és környékén, felkutatja a látogató őseit egy számítógépes hálózat segítségével, és ha léteznek ősei az illetőnek Nagy-Britanniában, vagy Írországban, akkor kell fizetni, ha nem, akkor ingyenes volt a keresés.


Bővebben


 

Fotósok a nagyvilágból
 

2004. szeptember 3.


Augusztus utolsó napján fotósok lepték el várost. Igaz, kis időre, de pillanatok alatt elfoglalták a városközpontot. A FIA, a nemzetközi fotográfiai közösség központi szövetsége egy héten át Budapesten rendezi kongresszusát. Mintegy negyven ország fotósai vesznek részt, egy-egy országot két, feltehetően a legjobb fotós képvisel. A fotóművészek Ópusztaszerről jövet a Péter Pál Polgárház és a Fridrich fényirda megtekintésére álltak meg Szentesen. És természetesen az Alföldi Fotótárlat kiállítására a galériában. Erre az alkalomra hozták létre a kiállítást: bemutatva az alföldi fotósok munkáit. Mint megtudtuk, csak olyan alkotások kerülhettek ki a falra, amelyek legalább két zsűrizett kiállításon már szerepeltek. Ez a szakma felé mondhat valamit. Alföldi fotósok küldtek be képeket, a helyi fotókör is beszállt néhány képpel.

Innen a felismerés, egy részükkel már találkozhattunk különböző kiállítások alkalmával. Portré, néhány aktképet lehet látni, van tájkép (magyarországi és külföldi), hangulatos tájképek, épületfotók, művészi látásmódot bemutató alkotások is szerepelnek. A tárlat szeptember 4-éig látogatható a főtéri galériában.

 


 

Angol zenekar a Mátyásban
 

2004. szeptember 3.


Csak találgatni lehet az okokat, hogy mért jöttek el a vártnál kevesebben a Mátyás Sörözőbe augusztus 12-én csütörtökön, az angol D-rail nevű metálzenekar szentesi bemutatkozó koncertjére. A sokadszorra fellángolt, elvesztett plakát-háború, a tévé által közvetített olimpiai futball-torna, vagy a hétköznapi dátum egyaránt ludas lehet a dologban. Angol együttest meglehetősen ritkán láthatunk vendégül a városunkban, ezért is (és nem csak ezért) kellett volna kihasználni a kínálkozó alkalmat, az ideálisnak nem nevezhető időpont dacára!


Bővebben


 

Gondolatok
 

2004. szeptember 3.


Még néhány szó az olimpiáról: alapjában véve öröm és szomorúság kézen fogva járt két héten át. A győztesek és helyezettek ujjongtak és örömet szereztek, a sikertelen versenyzők pedig csalódtak és csalódást okoztak.

Külön figyelmet szenteltem a második helyre jutott versenyzőknek, akiket csupán egy hajszál választott el a győzelem dicsőségétől. Megjegyeztem az egyiknek a nyilatkozatát: "megpróbálok megbarátkozni az ezüsttel és később talán örülni is tudok neki." Megható őszinteség...

Általában szomorú tapasztalat: a teljesítménykényszer kiölte a sportból a játékosságot. Sajnos magyar sportolókat is rossz útra vitt a minden áron győzni akarás.

Volt egy különös versenyző, aki egyetlen olimpiai versenyben sem szerepelt, mégis ő kapta az első aranyérmet: az a domaszéki tenyésztő, akinek a postagalambja elsőként repült haza az athéni megnyitó ünnepségről.

Egymást érik a szépségversenyek. Nem vitás, hogy minden induló szép, de vitatom, hogy az a legszebb, akit ilyen-olyan szempontok alapján annak választanak. Az én szememben a legszebb nők az édesanyák. Te is, ha anya vagy és mindenki másnál szebb a többi is. Akkor is, ha eljár az idő...

Dr. Imre Ernő

 


 

Színházi évad

2004. szeptember 3.


A Szentesi Művelődési Központ a 2004/2005-ös évadban is várja a színházkedvelő közönséget. Az előadásokra természetesen idén is lehetőség van bérleteket váltani.


Bővebben


 

A Magyar Fotográfia napja
 

2004. szeptember 3.


A Magyar Fotográfia napja alkalmából a Péter Pál Polgárház pincéjében Szentesről szentesieknek címmel nyílt kiállítás. A helyi fotókör tagjai a fotográfia művészi látásmódjában mutatták be a várost. A képek között fellelhetők régebbi alkotások, de van olyan kép is, amit előző héten készítettek különböző helyszíneken. A felvételek a város utcáin készültek, alkotóik különböző hangulatokat ragadnak meg, érdekes látószögből, ahogyan a fotósok látják a várost és annak épületeit. Bizonyos mértékig rejtvényt is adnak a nézőknek, mert a fotósok szeretnek pici, apró részleteket kiragadni, és ezek a részletek nem mindig szembeötlők a nézőnek. Van olyan épületrészlet, ami előtt már több százszor elment a szentesi lakos és soha nem látta még úgy mint a képen. Ha azonban alaposan megnézi fotót érdekessé válhat számára a részlet. A kiállításon tíz fotós közel ötven képe szerepel. Az alkotásokat Magyar Mária (képünk) ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 


 

Kétmilliós rablás a papírboltból
 

2004. szeptember 3.


Pénz nélkül szeretett volna játékgépezni egy szegvári férfi az egyik falubeli kocsmában. A szerencsevadász a pultostól kért kölcsön némi aprót, ám az nem adott neki. Szó szót követett, majd a férfi becsmérelni kezdte a kiszolgáló hölgyet, néhány perccel később pedig a nő felé csapott a szatyrával, benne egy kulcscsomóval. A hoppon maradt játékos nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a pultosnak, ezért garázdaság miatt indítottak eljárást ellene.


Bővebben


 

Hamis lehet az ezres!
 

2004. szeptember 3.


Állampolgári bejelentés segítségével fogták el azt a két fiatalkorút, akik a Kossuth utcán egy ott parkoló gépkocsit törtek fel, valamint két másik autóról a tükröket törték le és vitték magukkal. A megadott személyleírások alapján a fiatalokat nem messze a helyszíntől elfogták, az eltulajdonított alkatrészek előkerültek. A gépkocsi feltörések száma ettől az esettől függetlenül emelkedett, ezért még mindig azt kérik: semmilyen értéktárgyat, táskát, szatyrot ne hagyjanak járművük utasterében. Azért, hogy kerékpárunk is megmaradjon, semmi esetre ne hagyjuk éjszakára az utcán - még lezártan sem - őrizetlenül bringákat.


Bővebben


 

Tóni bácsi konyhája
 

2004. szeptember 3.


  • Kelbimbó leves
  • Tepsis pulykacomb


Bővebben


 

A jövő teniszezői
 

2004. szeptember 3.


Tizenhét egyesület 60 sportolója hat versenyszámban indult augusztus utolsó hétvégéjén a Szentesi Tenisz Klub országos rendezvényén. Szeged, Budapest és Keszthely után a ligeti pályán rendezték meg a Nike Junior Tour országos korosztályos bajnokságát.


Bővebben


 

Vélemények az olimpiáról
 

2004. szeptember 3.


Az elmúlt hét végén vakációzáró strandpartit rendeztek az uszodában, melyen Hevesi Tamás énekelt a szép számú közözségnek.

A sikeres aratott koncert után az énekes elmondta véleményét a XXVIIII. Nyári Olimpiáról.

- Az olimpia a világ legnagyobb eseménye. Nagyon sajnálom, hogy a magyar versenyzők támadások kereszttüzébe estek. A világ nagy eseményein mindig van doppingoló. Nem tudok az 1988-as szöuli olimpia óta (Szanyi súlyemelésben) magyar sportolót, aki kokszolt volna.


Bővebben


 

Szilver
 

2004. szeptember 3.


Augusztus 14-19 között rendezték meg a zánkai diákolimpiát, ahol a Szilver TSE versenyzői a következő eredményeket érték el:

gyermek I. st.: 1. Lenkefi Richárd-Ormándi Molli, 2. Paczuk Lénárd-Bottyán Denissza, 3. Bánfi Dániel-Valkai Dorina, 4. Lázár Dávid-Nagy Adél;
gyermek I. lat.: 1. Lenkefi Richárd-Ormándi Molli, 2. Paczuk Lénárd-Bottyán Denissza, 5. Lázár Dávid-Nagy Adél, 6. Bánfi Dániel-Valkai Dorina;
gyermek II. st.: 1. Bugyi Bence-Kiss Violetta, 4. Bődi Dénes-Vecseri Dóra, 5. Kis Vencel-Lázár Mária, 6. Deák Attila-Hevesi Henriett;
gyermek II. lt.: 4. Bugyi Bence-Kis Violetta, 5. Bődi Dénes-Vecseri Dóra.

Junior I. st.: 1. Szabados Péter-Barna Lilla, 3. Lantos Olivér-Gyovai Loretta, 5. Osztroluczki Barnabás-Ferenczi Beáta, 6. Szalkai-Szabó Márk-Belovai Izabella;
junior I. lt.: 2. Szabados Péter-Barna Lilla;
E junior II. st.: 1. Schwartz Péter-Zsiros Gabriella;
D junior II. st.: 1. Török László-Csapi Flóra, 2. Tokovics Viktor-Tonnes Nelli, 4. Jaksa Ádám-Jutasi Réka, 5. D. Pap Dávid-Vecseri Lilla;
C junior II. st.: 1. Kanyó Balázs-Tanács Lejla;
B junior II. st.: 2. Nagy Gergő-Borbás Julianna, 3. Bődi Richárd-Kovács Bernadett, 5. Vida György-Salánki Zsófia;
B junior lt.: 5. Bődi Richárd-Kovács Bernadett;

E ifjúsági st.: 1. Szűcs Tamás-Molnár Fanni;
D ifjúsági st.: 1. Bacsa Tamás-Deák Csilla, 4. Szűcs Tamás-Molnár Fanni;
C ifjúsági st.: 1. Szalkai-Szabó Gábor-Kovács Erika, 3. Bacsa Tamás-Deák Csilla;
B ifjúsági st.: 2. Budai Attila-László Szilvia, 5. Szalkai-Szabó Gábor-Kovács Erika, 6. Kósa András-Túri Bernadett;
B ifjúsági lt.: 5. Budai Attila-László Szilvia, 6. Borbás Csaba-Szepesi Anetta;
A ifjúsági lt.: 3. Kósa András-Túri Bernadett. Felkészítő tánctanár: Szatmári-Nagy Szilvia.

 


 

Útlezárás
 

2004. szeptember 3.


A Lecsó-fesztivál idején (szeptember 4-én, szombaton) útlezárás lesz a Rákóczi Ferenc utcában a Fekete bárány étteremtől a zöldségpiac bejáratáig, valamint az Apponyi tér északi oldalán.

 


 

Családi események
 

2004. szeptember 3.


Születetett: Bugnó Róbertnek és Illés Judit Szilviának (Kereszt u. 10.) Gréta Flóra és Kármen Elza, Keresztes Zsoltnak és Csuka Zitának (Deák F. u. 25.) Benjámin, Tóth Józsefnek és Őze Katalinnak (Klauzál u. 8/A) Richárd, Rácz Jánosnak és Lovas Andreának (Kiss Zs. u. 4.) Zoé Petra, Tóth Józsefnek és Lakatos Andreának (Csongrád, Kinizsi P. u. 18.) Tamás Martin, Börcsök András Sándornak és Török Krisztinának (Csongrád, Szegedi út 33.) András nevű gyermeke.

Házasságot kötött: Tóth Elemér (Honvéd u. 10.) és Berezvai Éva (Alsórét tanya 220.), Molnár Attila és Fábián Mária (József A. u. 18.), Pető Ferenc és Gombos Nikoletta (Akácfa u. 15.), Kocsis László (Árpádhalom, Kossuth u. 45.) és Doma Ildikó (Köztársaság u. 25.), Udvardi Tibor Dénes (Szűrszabó-N. I. u. 9.) és Kiss Patrícia (Apponyi tér I. ép), Orosz János (Vadaskert u. 1/A) és Kiss Szilvia (Hmvhely, Kristópart u. 3.).

Elhunyt: Mitlasovszki Pálné Arnót Mária (Veresháza 68.), Botos Sándor (Mező u. 26.), Kanász-Nagy Jánosné Ambrus Jolán Ilona (Jókai u. 113.), Török Istvánné Lakos Etelka (Temető u. 1.), Németh Lajosné Földvári-Nagy Erzsébet (Kossuth u. 37-39.), Gál Ferencné Kádár Anna (Csongrád, Pajtás u. 6.), Rácz Pálné Tari Margit (Csongrád, Tanya 557.).

 


 Vissza a legfrissebb számokhoz