<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2004. július 16. |
Velővel töltött rostélyos Hozzávalók: 60 dkg lapos hátszín, 30 dkg velő, vöröshagyma, zsír, 2 db tojás, só, őrölt bors. Előkészítés: A hátszínt négy egyforma vastag szeletre vágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk. Elkészítés: Egy evőkanál zsíron a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük a velőt, sózzuk, borsozzuk. Állandóan kevergetve 5 percig pirítjuk. A tűzről levéve szobahőmérsékletre hűtjük és egyenként, hozzákeverjük a két egész tojást. A hússzeleteket besózzuk, majd elterítjük rajta a tojásos velőt. Szorosan felgöngyöljük, kizsírozott alufóliába csomagoljuk. Forró sütőben 40-45 percig sütjük. Tálalás előtt a fóliát leszedjük, tetszés szerint szeleteljük, burgonyapürével kínáljuk. Erdélyi saláta Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 40 dkg zöldpaprika, 20 dkg vöröshagyma, 30 dkg uborka, olaj, ecet, só, őrölt bors, porcukor, tárkonylevél. Előkészítés: A tárkonylevelet finomra vágjuk. Ráöntünk 1 dl forrásban lévő vizet és 2 evőkanál ecetet. Ha kihűlt öntünk hozzá olajat, kevés borssal és porcukorral ízesítjük. Elkészítés: A megmosott, megtisztított paradicsomot, zöldpaprikát, vöröshagymát és uborkát vékony karikára vágjuk. Sózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd ráöntjük a tárkonyos salátaecetet. Jéghidegre hűtve tálaljuk. Jó étvágyat! |