Tejfölös kaporleves
Hozzávalók: 50 dkg csont, leveszöldség, zsír, liszt, 1 csomó kapor,
só, cukor, citrom, 2 dl tejföl.
Elkészítés: Csontlevest készítünk. Ha kész, világos rántáshoz hozzákeverjük
a finomra vágott kaprot. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a csontlével.
Sóval, cukorral, citrommal ízesítjük, majd tejföllel kiforraljuk. Tálaláskor
pirított zsemlekockát teszünk bele.
Erdélyi hagymatokány
Hozzávalók: 60 dkg vöröshagyma, olaj, 30 dkg füstölt kolbász, zöldpaprika,
pirospaprika, só, őrölt bors.
Elkészítés: A vöröshagymát szeletekre vágjuk és forró olajban pároljuk.
Közben megsózzuk, megborsozzuk. Amikor a hagyma üvegesedni kezd hozzáadjuk
a karikára vágott füstölt kolbászt és a kisebb darabokra szelt zöldpaprikát.
Megszórjuk pirospaprikával és 1-2 percnyi párolás után tálaljuk. Tört
burgonyát adunk hozzá.
Szicíliai fagylalt
Hozzávalók (8 személyre): 12 gombóc vanília fagylalt, 5 dkg durvára
vágott mandula, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 5 dkg reszelt étcsokoládé,
2 dl tejszín.
Elkészítés: A vanília fagylalttal egy 2 literes űrtartalmú tál
oldalát bevonjuk és a mélyhűtőbe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a mandulát, a felaprított kandírozott gyümölcsöt és a reszelt
csokoládét. A tejszínes masszát a fagylalttal bélelt tálba töltjük és
további 3-4 órán át fagyasztjuk.
A formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a fagylaltot kiborítjuk és
felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
|