<<< Vissza

Brüsszeli köszönet

2004. június 25.

 

2004. június 13-án Magyarországon megrendezésre került az első európai parlamenti választás. Ezen a választók több mint 38 %-a vett részt, ami az új tagállamok között kifejezetten jó aránynak mondható. Ez már megfelelő legitimitást ad azoknak a parlamenti képviselőknek is, akik Brüsszelben fogják képviselni hazánkat. Köszönetemet szeretném azoknak kifejezni, akik vették a fáradtságot és elmentek szavazni, bármelyik induló pártra is adták le voksukat. Mint bizonyára tudják, a FIDESZ-MPSZ a kampány folyamán külön hangsúlyt fektetett arra, hogy ne csak szakterületek, hanem régiók szerinti bontásban is lefedjék képviselőjelöltjei az országot. Mivel magam a Dél-Alföldön születtem és nőttem fel, nekem jutott az a csodálatos lehetőség, hogy ezt a régiót referáljam. Ennek megfelelően igyekeztem az elmúlt három hónapban a három megye települései közül minél többet felkeresni, és megismerkedni az ottaniak gondjaival, feltárni számukra személyiségemet és jelezni, hogy a régióhoz nemcsak a múltam köt.

Megható volt az a szeretet és lelkesedés, amellyel a településeken fogadtak. Őszintén szólva, sok nagyszerű pillanatot átéltem életemben mint az integrációs ügyekért dolgozó magyar diplomata, hiszen ott lehettem 1990 őszén hazánk Európa Tanácstagságának ünnepén, az EU tagsági kérelem benyújtásakor 1994-ben, vagy 2003-ban megfigyelő ként az első EU tanács-üléseken. Mégis életem felejthetetlen élményei közé tartozik az, hogy elmehettem azokba a vidéki művelődési házakba, nyugdíjas vagy más szociális klubokba, ahol az alföldi emberek - és gyerekkorom - társadalmi élete zajlik, és beszélhettem azokkal az emberekkel, akik között felnőttem. Ezért hálás vagyok az életnek, hiszen így érzékelhettem, hogy milyen az élete annak, ki marad.

Tiszta szívből szeretném Önöknek ezúton külön is megköszönni , az időnkW t sziszifuszi munkát, amit tettek, és higgyék el, ezt nem fogom sem elfelejteni, sem lekicsinyelni, vagy kisajátítani. Sőt magam ezeket az önzetlen, érdek nélküli de értékektől vezérelt embereknek a tevékenységét látom a polgári és nemzeti magyarság kibontakozása egyetlen zálogának.

Mint azt a kampány folyamán is hangsúlyoztam, a származás kötelez.

Ennek jegyében köszönöm meg még egyszer azt a figyelmet és odaadást, amit érdekemben és a magyar vidéki értékek érdekében tettek. ígérem, ezt őseim tanyájának homokja mellett mint szellemi hozományt Brüsszelbe is kiviszem. Ezen értékek közül hadd emeljek ki egyet, melyet József Attila is megénekelt:
Miért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgy is; Miért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgy is.

Tisztelettel:
Becsey Zsolt Európa Parlamenti
képviselő


<<< Vissza