<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2004. június 18. |
Hideg eperleves Hozzávalók (4 főre): 40 dkg eper, 2 dl tej, 2 dl 100 %-os narancslé, 2 dl tejföl, 4 evőkanál méz, őrölt fahéj. Elkészítés: Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük. A narancslevet összeturmixoljuk a mézzel és a tejjel. A fahéjat elkeverjük a tejfölben és az eperrel együtt szintén összeturmixoljuk, majd az egészet alaposan eldolgozzuk és egy órára a hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítve találjuk. Török csirke Hozzávalók (4 főre): 1,5 kg-os csirke, 3 dl tej, 60 dkg kukorica, liszt, 2 dl tejföl, 2 tojás, sütőmargarin, só, bors. Elkészítés: A csirkét 10-12 darabra vágjuk. Teflonban saját zsírjában megpirítjuk majd hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, borsozzuk és jól átforrósítjuk. Egy tűzállótálat kikenünk margarinnal és beletesszük a serpenyő tartalmát. Kevés margarinon lisztet pirítunk és apránként hozzáadjuk a tejet. Belekeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és szerecsendióval ízesítjük. A tojások fehérjét habbá verjük, a mártáshoz keverjük és a kukoricás csirkére öntjük, utána készre sütjük. Jó étvágyat! |