<<< Vissza

Feljelentést tett a Mahasz

2004. június 18.

 
Eljárás indult önbíráskodás bűntette miatt egy helyi férfi ellen, aki telefonon fenyegette meg ismerősét, miszerint ha az nem fizeti ki a korábbi üzleti tevékenységük kapcsán fennállt 250 ezer forintos tartozását, akkor levágja a fejét. Ez szerencsére nem történt meg, az ügy kivizsgálása jelenleg is folyik.

Gépkocsilopás miatt indult eljárás kedden délután egy autótolvaj ellen, aki egy Poskit "kötött el". A tulaj is hibás volt, hiszen az autó ajtaját nyitva hagyta, ráadásul a slusszkulcsot is "biztosította" a lopáshoz. A járművet és a tolvajt végül a mezőkovácsházi rendőrök fogták el.

Feljelentést tett a sportközpont vezetője a rendőrségen, miszerint 2003. ősze és 2004. tavasza között az uszoda területéről eltűnt egy szekrény és egy 6 méter hosszú, 25 cm átmérőjű világoskékre festett vascső.

A Kossuth téren folyó egyik építkezésen elhelyezett hőszigetelt fabódé volt útjában valakiknek. Az építményt ugyanis szétszedték, 55 ezer forintos kárt okozva ezzel.

Büntetőeljárás indult egy szentesi férfi ellen, aki a múlt héten korábbi vélt sérelme miatt megütött egy hölgyet a berekháti sorompónál. A hölgy a kerékpárjával elesett, majd segítségért indult, ezalatt a férfi a nő értékeit eltulajdonította. A férfi ellen okirattal visszaélés miatt indult eljárás.

A Mahasz tett feljelentés néhány szentesi és környékbeli szórakozóhely ellen, miszerint az ottani DJ-k úgy szolgáltatnak műsort, hogy náluk lévő zenei anyag után nem fizettek szerzői jogdíjat. A rendőrök egy szórakozóhelyet találtak, ahol 350 másolt zenei anyagra bukkantak, itt szerzői jogsértés miatt indult eljárás. A nyomozók felhívják a szórakozóhelyek tulajdonosainak és a diszkósoknak a figyelmét, hogy akár van belépő a helyszínre, akár nincs, amennyiben zenei szolgáltatást nyújtanak, ezek után a jogvédő iroda felé jogdíjat kell fizetniük. A Mahasz másolt anyag tartását is engedélyezi, de csak bizonyos feltételek mellett. Egy másolt CD esetén a joghátrány 2250 forint, amihez a szakértői díjak, valamint a büntetés társul. Százas nagyságrendű másolt CD-k esetén több százezer forintos is lehet a büntetés mértéke.

Itt a nyár, a vakáció, egyre több gyermek tölti szabadidejét a strandon ill. a közterületeken. Fontos az alapvető strandolási szabályok betartása illetve az, hogy a közlekedési szabályokra is figyeljenek oda a gyerekek. A gyermekbalesetek zöme a nyári szünet alatt történik, ezért a szülők is hívják fel csemetéik figyelmét a leginkább betartandó közlekedési szabályokra. A strandra lehetőleg senki ne vigyen nagy összegű készpénzt, mobilt, okiratokat, mert az könnyen a tolvajok zsákmánya lehet. Továbbra is ügyeljenek, arra, hogy járművükben nagy értékű tárgyakat, készpénzt ne hagyjanak őrizetlenül.

H. V.


<<< Vissza