<<< Vissza

Kínában modellkedett

2004. június 18.

 
Harmadik helyen végzett az elmúlt esztendő végén a Miss Hungary (Magyarország Szépe) Nemzeti Szépségversenyen Farkas Laura, aki jutalomképpen Kínában vehetett részt modellversenyen. A szentesi hölgy május 8-tól 30-ig volt a az ázsiai ország vendége, és az sem elképzelhetetlen, hogy rövidesen ismét visszatér a Távol-Keletre.

- A Miss Hungary verseny után gondolom sorra kapta a felkéréseket...
- Januárban Londonban voltam, ahol a nemzetközi játékgép-kiállításon kellett hostesskedni. Ezután itthon a Miss Cyberspace elnevezésű internetes szépségversenyen szerepeltem, melyen két különdíjban is részesültem. Ezeken kívül kisebb munkáim, fotózások, divatbemutatók voltak. Kínába márciusban kellett volna utaznom, de a rossz idő miatt elhalasztották a versenyt, így most májusban tölthettem el három hetet ebben a csodálatos országban. Itt modellversenyen vettem részt, amely számomra jobb, mint egy szépségverseny, mivel szerintem modellként jobb lehetőségek adódnak a továbblépésre, kapcsolatok kialakítására.

- Kínában milyen helyezést ért el?
- Az első öt kapott koronát illetve pénzbeli jutalmat, hattól a huszonhatodik helyezettig pedig a további helyezettek névsorát olvasták fel. Én a tizedik helyen végeztem, amelynek nagyon örültem, hiszen amiért kiutaztam, sikerült elérnem. A kínai három hét óta már voltak felkéréseim, elsősorban külföldről, mivel itthon nagyon kevés munka van, 10-15 lány az, akiket általában foglalkoztatnak.

- Menedzsere, ügynöksége mennyire segíti a munkáját?

- Menedzserem nincs, az ügynökség, amely Kínába is kijuttatott nem igazán foglalkozik menedzseléssel. Viszont van egy másik ügynökség, amely tartja velem a kapcsolatot, külföldi kapcsolatai is vannak, és igyekeznek beajánlani különböző munkákra. Segítségükkel - még mielőtt Kínába utaztam volna - egy dél-koreai ügynökséggel kerültem kapcsolatba, majd hazatérésem után kaptam is egy szerződést, amit jelenleg is tanulmányozok, és ha számomra is elfogadható, akkor július elsején kiutazom Dél-Koreába. Itt divatbemutatók, fotózások, reklámfilmek várnak rám, és előreláthatólag két hónapot töltök majd kint. Az sem elképzelhetetlen, hogy Kínába is visszatérek, már vannak ilyen irányú tárgyalások is.

- Középiskolai tanulmányaival hogy áll?
- A Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola negyedik osztályos tanulója vagyok, most érettségiztem volna, de a kínai út miatt ez elmaradt, így egy évet halasztanom kellett.

- Ha jól tudom, rövidesen az interneten saját honlapja lesz napokon belül.

- Igen, a Miss Hungary verseny harmadik helyezettjeként az egyik ajándék, amit kaptam, hogy saját oldalam lehet a világhálón. Ha minden jól megy, akkor a www. laura.neton.hu internetes oldal heteken belül elérhető lesz mindenki számára.

H. V.


<<< Vissza