<<< Vissza

Gulliver Felsőpárton
 Játszóteret avattak

2004. június 18.

 
Képünkön: A gyerekek birtokba vették a játszóteret. (Fotó: Vidovics Ferenc)

A hogy a Gulliver nevet kapta a gyönyörű játszótér, melyet a napokban adtak át Felsőpárton. Ünnepélyesen természetesen, és sok-sok gyerek jelenlétében, hiszen ők lesznek a használói a térnek. Birtokba is vették szinte azonnal, nagy örömmel, boldogan. Varga Sándorné, a Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója a nevükben is köszönetet mondott a város önkormányzatának, helyhatósági képviselőknek, hogy támogatták a nemes célt, s elkészülhetett a játszótér. Külön említést tett a felsőpárti képviselőkről, Baranyi Imréről, Hornyik Lászlóról és Törőcsik Zoltánról.

- Ez a sarok Felsőpárt központja volt, a játszótér helyén is valaha iskola állt, generációk jártak ide - mondta avató beszédében Szirbik Imre polgármester. - Utóbbi időben csak parlagon állt. Néhány évvel ezelőtt, felsőpártiakkal beszélgetve megjegyezte egy városrészbeli: akkor hiszek nektek, ha majd itt egy játszótér épül fel. Itt a játszótér! Azt kívánom valamennyi felsőpárti gyereknek, vegyék birtokba. Legyen vidám a nyaralás, amint látjátok, értetek, nektek épült. Kérem, vigyázzatok rá.

Janó Tibor tanár, a Deák Ferenc Általános Iskola iskolaszékének elnöke kijelentette: nagyon régen vártak a biztonságos, EU-konform svéd játékszerekkel ellátott tér átadására. Ha a pályázati eszközök megengedik, egy kosárlabdapálya is elkészül majd itt. "Itt, ahol helyben vagyunk, s ami a lényeg, a gyerekek kulturált környezetben tölthetik el szabadidejüket. Játékidőben már nem kell messzire elmenni innen, például a ligetbe, mint eddig" - mondta.

Kalandvár, hinta, mászóka, csúszda, kapaszkodó körhinta és egy csúszós kötélpálya csábítja a gyerekeket a Deák Ferenc és a Dósa Molnár utcák sarkán mintegy ezer négyzetméteres területen 9 millió forintból kialakított játszótéren. Körben pihenőpadok. Többen megjegyezték: nagyon örülnek, hogy erre is gondoltak.

A már említett iskolaszék társelnöke, Hornyik László önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: régi álma teljesült ezzel az iskolának, a környék gyerekeinek, szülőknek. Az önkormányzat betervezte ezt a 10 millió forintot. Voltak szkeptikusok, akik azt mondták, nem biztos, hogy a pénz a szűkös költségvetés miatt ide fog kerülni. Nem lett igazuk. Gyakran jártam erre, láttam, hogy a gyerekek már korábban kíváncsian figyelték az itt folyó munkát, s már az ünnepélyes megnyitó előtt igénybe vették a játszóteret.

A városrész települési képviselője Baranyi Imre megjegyezte: már az előző ciklusban is volt arról szó, hogy a területtel kezdjünk valamit. A felsőpárti körzetnek nagyon kellett egy komoly játszótér. Ez egy kicsit élménypark is. Reméljük, hogy a gyerekek megbecsülik, vigyáznak rá. A terület már füvel vetett. Nagyon szép kis park lesz itt. Önkormányzati pénzből valósult meg, pályáztunk rá ugyan, de nem nyertünk. Ennek ellenére az önkormányzat úgy döntött, hogy megépítteti.
Elmondhatjuk, jól döntött!

(lovas)


<<< Vissza