<<< Vissza

Európa Kupa szentesiekkel

2004. május 14.

 
A Szentesi Kinizsi ökölvívó és kick-boksz szakosztályának versenyzői nagyon nehéz próbatétel előtt állnak. Május 22-23-án Szegeden kick-boksz Európa Kupát rendeznek.

Szentes városát a kétnapos eseményen háromfős küldöttség képviseli: Vecseri Barnabás (80 kg-ban full contact szakágban, Lakatos András (63 kg-ban full contact szakágban, teljes erővel történő ütés, rugás), Bertók Róbert (60 kg-ban light, visszafogott ütés, rúgás, és full contact szakágban). Az indulók között Bertók Róbert, korábban volt amatőr ökölvívó magyar bajnok. Néhány évi kihagyás után ismét ringbe száll. Újrakezdte, ökölvívásról kick-bokszra váltott. A versenyzés mellett a Szentesi Kinizsi ökölvívóinak és kick-bokszosainak edzője.

Az eseményről beszél: -Bizonyos szempontból könnyebb, bizonyos szempontból nehezebb, mint egy ökölvívó Európa Kupa. Az utóbbi annyival nehezebb, hogy a bokszban selejtezőt kell játszani. Kick-bokszban a szegedi verseny egy nyílt nevezésű, amely azt jelenti, hogy aki igazolt versenyző az indulhat a sportágon belül. A szegedi erőpróbán bár Európa Kupa, de Európán kívüli nevezéseket is elfogadnak. Találkozhatunk indiai, szíriai, egyiptomi versenyzőkkel is. A szentesiek kezdők, hiszen egy-két éve edzenek. Ha szerencsés sorsolásunk lesz, akkor a srácok több mérkőzést is nyerhetnek, s ezáltal érmesek is lehetnek. Reménykedem, hiszen a versenyzőim jó formában vannak, s ugyanezt elmondhatom magamról is.

D. V. Z.


<<< Vissza