<<< Vissza

Folytatódik az oltás-ügy

2004. május 14.

 
Megnövekedett a vegyszerlopások száma az elmúlt időszakban a környező települések rendőrkapitányságainak felügyelete alá tartozó területeken. A szentesi kapitányság felhívja a mezőgazdasági termelők illetve a vegyszerboltok tulajdonosainak figyelmét, hogy a nagyobb mennyiségű szereket a felhasználási időszakban őriztessék. Lehetőség szerint a beszerzés napja essen egybe a felhasználás napjával, így a tárolással sem vállalnak kockázatot a szerek használói.

Megrongálták az 1956-os emlékművet a belvárosban. A két részből álló emlékmű felső márványtömbjét mozdították el ismeretlenek, akik ellen rongálás bűntette miatt indítottak eljárást. A helyreállítási költség egyébként nem tetemes, inkább az erkölcsi kár a jelentős.

Büntetőeljárás indult egy fiatalkorú fiú ellen szemérem elleni erőszak büntette miatt, aki a rendelkezésre álló adatok alapján három, szintén fiatalkorú személy sérelmére, azok akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva, fajtalanságot követett el. Ez kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ugyanezen fiatalkorú ellen több büntetőeljárás is folyamatban van kerékpár- és bolti lopás miatt.

Bizonyára sokan hallottak olvasóink közül arról a szentesi családról, ahol a szülők nem akarták védőoltásban részesíttetni gyermekeiket. Az elmúlt napokban a polgári eljárásban első fokon ítélet született a bíróságon, ám ezzel párhuzamosan a büntetőeljárás is folyamatban van. A rendőrök jelenleg a szakértői véleményre várnak, vagy arra, hogy az oltás elmaradása miatt bekövetkezhet-e - akár hosszú távon is - a gyermekek egészségkárosodása. A szakértői vélemény heteken belül megérkezhet a rendőrkapitányságra.

H. V.


<<< Vissza