<<< Vissza

Az arcfestés technikája

2004. május 14.

 
Alapozás: Az alapozó szinte mindig egyezzen az eredeti bőrszínnel, vagy csak egy árnyalattal legyen annál sötétebb. Ha túl sötét vagy sokkal világosabb, akkor kontúrossá, álarcszerűvé válik. Minőségét mindig bőrtípusunk határozza meg. Ha száraz a bőrünk, alapozó krémet, ha zsíros, akkor hidratáló alapot használunk. Az arc formájának kiemelésére vagy alakítására használjuk az alaptól eltérő színt, ha valamit hangsúlyozni akarunk, sötétebbet, ha palástolni igyekszünk, világosabbat. Az arc formája nem mindig szabályos. Ha túlságosan széles keskenyíteni kell és oldalra sötétebb alapot kell használni. Ugyanez fordítva is érvényes. Szögletes arc, kiugró áll vagy orr esetén is korrigálhatunk a színek játékával, a fény, árnyék alapján.

Az alapozót mindig egyenletesen, a színeket gondosan egymásba satírozva tegyük fel, de ne túl vastagon, mert akkor maszk hatását kelti.

Arcpír: Nem kell feltétlenül pirosnak lenni az arcszínezőnek. A bőr alapszínével harmonizáló, a rúzs színéhez hasonló és a szem, valamint a haj színét nem ütő árnyalatot használjunk. Ne "lázrózsákat" fessünk orcánkra, hanem varázsoljuk színessé, egészséges hatásúra. Az arcpír anyaga is legyen függvénye az alapozó minőségének. Ha krém volt az alap, krémes pírt használjunk, ha hidratáló, akkor kőpúder színező alkalmazása a legmegfelelőbb. A pírt adó szert könnyedén tegyük fel, ne rontsuk el vele az alapozást.
(folytatjuk)

Juhász Csilla
kozmetikus mester
Szentes, Nagy F. u. 3.
Telefon: 70-311-63-63.


<<< Vissza