<<< Vissza

Csak együtt sikerülhet!

2004. május 14.

 
Mi nem háborúzunk, mi nem küzdünk senki ellen, különösképpen a honfitársaink ellen nem vagyunk hajlandók háborúzni. Nekünk azoknak a biztonságát is meg kell védenünk, akik nem minket választottak, és azokét is, akik nem minket fognak választani június 13-án. Mi csak velük együtt akarunk magyarok lenni Európában - mondta Orbán Viktor május 9-én, a Győzelem napján a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kampánynyitó rendezvényén, a Városligetben. Ahol a sok ezer ember között, természetesen ott voltak a szentesiek is.

Cseuz László természetesen ide is bringával érkezett, míg mások busszal, vonattal, autóval. A magunkkal vitt narancsszínű molinón a felirat pedig nemcsak a szemeket vonzotta a Vajdahunyad-vár tövében, hanem a régen látott barátokat is.

A színvonalas kulturális program után Orbán Viktor azokra a kérdésekre kereste a választ beszédében, miről szól a június 13-i választás, miért kell elmenni és kire érdemes szavazni. A szövetség elnöke szerint a választás legfontosabb értelme, hogy a bizalmunkat élvező, felkészült, hazaszerető emberek képviseljék majd Magyarországot Brüsszelben. Hangsúlyozta: ez a választás arról is szól, hogy ezúttal nem négy, hanem már két év után véleményt mondhatunk róla, megvan-e még a bizalom az ország vezetői iránt. A volt miniszterelnök arra is rámutatott: nem mehetnek jól a dolgok egy országban, ha egyre rosszabbul megy az embereknek. A változást közös erővel ki lehet kényszeríteni - mutatott rá Orbán Viktor.

Mint magyarázta, a belépési határt el nem érő pártokra adott voksok elvesznek, így nagyon fontos azokra a szavazatokra vigyázni, amelyek a változást akarják. Amelyek a kórházak privatizációjának leállítását, a közüzemi árak megfékezését, a gazdák támogatását, az otthonteremtési támogatás visszaállítását és a munkahelyek megvédését képviselik. Ezért érdemes a Schmitt Pál vezette csapatra szavazni, amelynek a jelmondata: "Csak együtt sikerülhet!"

Nem a hatalomról szól a június 13-i európai parlamenti választás, de az eredménye nagy változásokat indíthat el, és megágyazhatja a Fidesz sikerét a 2006-os parlamenti választásokon - mondta Schmitt Pál, a Szabad Európa Lista vezetője. Beszéde végén bemutatta a listán szereplőket, így a Szentesen már jól ismert dr. Becsey Zsoltot is.

Szép és felemelő délután volt.

Ami erőt és hitet adott: "Csak együtt sikerülhet!"

R. J.


<<< Vissza