<<< Vissza

Derecskei fotósok

2004. április 9.

 
Fotós vendégek jártak a Szentesi Művelődési Központban. A Derecskei Fotóklub tagjai hozták el alkotásaikat szentesi barátaiknak. Miként azt Nagy István, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének területi alelnöke megnyitóbeszédében elmondta, a klub megalakulása óta eltelt rövid három év alatt a tagok tizenegy hazai és egy nemzetközi kiállításon vettek részt, harmincegy alkotásukkal. Sikeresen szerepelnek az országos megméretéseken, regionális kiállításokon, és rendszeresen jelen vannak képeikkel a Szentesen megrendezett Alföldi Fotószalonon és az Aktfotó kiállításon is.

Nagy István kifejtette: a közönséggel való kapcsolatkeresés szellemében rendeznek önálló és klubkiállításokat és tesznek eleget a kiállítási meghívásoknak. A klub eddig hat bemutatkozó tárlatot tudhat maga mögött. A kiállításon látható képek között felfedezhetők a szép és igényes tájképek, növényeket és állatokat ábrázoló fotók, ami pedig a legfontosabb, megjelentek a mélyebb gondolatokat sugalló az egyszerű hétköznapi képektől jelentősen eltérő alkotások is. A felvétek érzéseket és hangulatokat gerjesztenek, a nézőket gondolkodásra és megértésre késztetik.

A derecskei fotósok és a Szentesi Fotókör tagjai sok kiállítás megnyitón és fotós alkotótelepen találkoznak egymással, ahol lehetőség van beszélgetni, megismerni egymás művészeti látásmódját, a műszaki és technikai ismereteket átadni vagy megismerni új fotós felszereléseket. A két alkotócsoport jó kapcsolatát erősítette az is, hogy az év elején a szentesi fotósok állítottak ki Derecskén az Oázis Ifjúsági Galériában.

A kiállítás április 26-áig tekinthető meg a művelődési és ifjúsági házban, az intézmény nyitva tartása alatt.


<<< Vissza