<<< Vissza

Kemény munka a bunyósoknál

2004. március 19.

 
A Szentesi Kinizsi ökölvívó és kick-boksz szakosztályának edzőjétől Bertók Róberttől érdeklődtem: mi az oka annak, hogy az utóbbi időben nem hallottunk róluk?

- Már az év elején elkezdtünk dolgozni. Két és fél hónap telt el a 2004-es évből és érmeket hoztunk országos kick-boksz versenyről. De a közeljövőben ökölvívó versenyre is megyünk, majd egy nemzetközi kick-boksz versenyre Ausztriába. A kemény munka másik oka az, hogy többen vagyunk. Egyre népszerűbbek leszünk a városban és környékén.

- Mennyire játszik szerepet a népszerűségben az, hogy ismét edz?

- Nem hiszem hogy ez belejátszik. Inkább azt mondanám, hogy az év végi küzdősport gála jó hatással volt. Híre ment, hogy nálunk jó edzésmunka folyik, ezt eredmények is bizonyítják.

Az is igaz, hogy ringbe szállok. Pár hete elkezdtem az edzéseket. A legelső komolyabb verseny, ahol indulni akarok és bizonyítani szeretnék, nem tudom tudok-e majd, az a május 21-23-ig szegedi kick-boksz Európa-kupa lesz. Sportágat váltottam. Ha a kick-bokszban is eredményeket tudnék elérni, az még jobban hatna a srácokra.

- Ön már többször szögre akasztotta a kesztyűt. Újra felhúzza. Mi ösztönzi önt, hogy ismét megmutassa, mire képes a Bertók ököl?

- Szerintem ugyanaz, mint minden bokszolót és küzdősportolót, aki vissza-visszanéz egy kicsit a ringbe. Egy idő után az ember nem tud nyugodni a bőrében. Minden hétvégén ott vagyok a szorító mellett. Bizony forr a vér.

- Hallhatnánk azok nevét, akik képviselik városunkat akár ökölvívó, vagy más küzdősport-versenyen?

Kick-boksz füll-contakt:
Lakatos András (64),
Vecseri Barnabás (81 kg).

Ökölvívás:
Szilasi-Szalma Andrián Oszkár (69 kg).

Tahi-boksz: Závogyán Csaba (85 kg).

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza