<<< Vissza

Aerobic és sportnap a csarnokban

2004. március 19.

 
Március 15-én a nemzeti ünnepen, a megemlékezésen túl, lehetőség nyílt a mozgásra, sportolásra a városi sportcsarnokban. Hiszen ott rendezték a IV. Open Aerobic és Sportnapot.

Szirbik Imre polgármester megnyitója után a Jövőnkért Alapfokú Művészeti Iskola táncbemutatójával kezdődött az egész napos program. Aki még a kora délelőtti álmosnak érezte magát, az egy órán át Szentgyörgyi Rómeó step vérpezsdítő koreográfiáján felpöröghetett. Ahogy telt-múlt az idő egyre többen álltak be a sorba, s ha valaki nem volt eléggé még felpörögve a program első órájában, annak szeméből az álom biztosan elszállt. A sportnap második hatvan percében, a szentesi Pulya Edina által vezetett klasszikus aerobic gyakorlatán. A délelőtt végén a Kálmán István által vezényelt aero-kick-box fitness alapelemein tehették próbára állóképességüket a küzdőteret megtöltő szereplők. Különböző bemutatókkal folytatódott a program.

A kora délután első hatvan percében egy új mozgásformával ismerkedhettek meg a mozgást szerető résztvevők. Amit fitt-ballnak hívnak. Antal Miklós által irányított gyakorlat egy dinamikus, vidám minden kondícionális és koordinációs készséget egyaránt hatékonyan fejlesztő edzésrendszer. Eszköze e célok megvalósítására kifejlesztett gimnasztikai labda, fitt-ball. Majd következett Kovács Dagóra aerobic-mix órája. A rendezvény utolsó hatvan percében, a még mindig mozgásra vágyók Baucsek Norbert vezetésével, a disco-dance alapelemeit gyakorolhatták, azok akik nem tudnak, de szeretnek, illetve azok is, akik szeretnek táncolni.

Pulya István az aerobic és a sportnap főszervezője mondta: - Minden kezdet nehéz. Az első ilyen eseménytől napjainkig hosszú utat tettünk meg. Nem tudtuk, hogy elsőként hogyan fogadják, hiszen új keletű volt a kezdeményezés. Meg kellett találni azokat az embereket, akik ezzel foglalkoznak. Nehéz volt bevezetni Szentesen. Ez volt a negyedik. Olyan előadókat kellett megkeresnünk, akik ismertek, és eljönnek az emberek. Így tudtuk elérni, hogy a mostani rendezvényen mintegy 350-400-an mozogtak a különböző gyakorlatokon. Sikerült egy jó programot szervezni, ami csalogató volt az embereknek. A részvétellel és a látottakkal elégedett vagyok.

D. V. Z.


<<< Vissza