<<< Vissza

Ismét megvertek egy iskolást

2004. március 19.

 
Falfirkászokat fogtak el a szentesi rendőrök az elmúlt hétvégén. A három fős kompánia több ház falán hagyta ott "művészi" alkotását, amit természetesen a tulajdonosok sérelmeztek. A fiatalok ellen tulajdon elleni szabálysértés vagy bűncselekmény miatt indul eljárás.

Kedd reggelre virradóra betörtek az egyik fábiánsebestyéni italmérő helyre. A tettesek 230 ezer forint értékben vittek magukkal árut az üzletből.

Az egyik szentesi lakóházban is betörők jártak néhány napja. A tettes beverte az ablaküveget, így tudott bejutni a lakásba, ahonnan egy gázpalackkal és egy működésképtelen kávéfőzővel távozott.

Még februárban történt, hogy az egyik szegvári műszaki üzlet kirakatát törte be valaki. A rendőrök kézre kerítették az ablaktörőt, aki egy helybéli fiatalember volt. A férfi az eddigi vizsgálatok szerint mérgében követte el tettét.

Csoportos garázdaság miatt indult eljárás három helybeli általános iskolás fiú ellen, akik egy diáktársukat bántalmaztak az utcán. A csapat tagjai először az iskolájuk közelében mondvacsinált indokkal számon kérték, fenyegették, majd megverték kiszemeltjüket. Később, miután egy járókelő "leállította" őket, követni kezdték áldozatukat, akit a Rákóczi utca és a Szalai utca sarkán utolértek, majd ismét bántalmazták úgy, hogy az 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A három fős társaság két tagja néhány héttel ezelőtt szintén az utcán verekedett, akkor hasonló módszerrel hagyták helyben védtelen áldozatukat. A kérdés csak az, hogy jövő héten melyik iskolatársuk kerül sorra egy alapos verésre?

Végül néhány bűncselekményről röviden: a kórház területéről az egyik egészségügyi dolgozó lezárt kerékpárját lopták el, Derekegyházán láncfűrészt "nyúlt le" ismeretlen, még március 11-én egy személygépkocsiból szedték ki az autórádiót a bűnözők.

H. V.


<<< Vissza