<<< Vissza

Bayer: A lelkünket ne engedjük!

2004. március 19.

 
Tizenötödik születésnapján, teltházas közönség előtt, nagysikerű fórumon látta vendégül a Fidesz szentesi szervezete Bayer Zsoltot, a párt alapító tagját. A Magyar Nemzet publicistája többször is vastapsra ragadtatta hallgatóságát.

Orbán Viktornak, a szentesi fideszeseket köszöntő kézzel írott levele, aztán meg is adta a közel kétórás fórumnak az atmoszféráját a teremben. Már a bemutatkozás ugyanis olyan igazi Bayeres volt. Hiszen a Fidesz alapító tagja köszöntötte a fideszeseket, a kereszténydemokratákat, a kisgazdákat, a polgári körösöket és végül miszter X-et, aki valószínűleg ide is elkísérte őt, hogy első kézből beszámolhasson majd róla az MSZP központban, mit is mondott már megint.

Hosszasan ecsetelte, hogy aki ma Magyarországon a nyugatimádó globalizációt, mint ideológiát megkérdőjelezi, arra rögvest rásütik az antiszemita, a szélsőséges vagy más nem kívánatos bélyeget.

Majd arra, az önmagának feltett kérdésre kereste a magyarázatot, vajon mire kell majd Magyarország az Európai Uniónak? Bayer Zsolt megfogalmazásában: a tizenötök a "modern ember" vízióját próbálják előttünk megfesteni a "szép új világban". Ez pedig a publicista szerint, a tőke vezérelte munkaerő mobilizálása következményeként, a falvak és a vidék elnéptelenítését hozná magával. Fogyasztókat, piacot lát bennünk az unió - fogalmazott Bayer. Aki szólt a világmédia okozta agymosásról is, amelyben a reklámok, a valóság show-k és a mesterségesen felturbózott hírek butítják a naponta több órát a tévé előtt töltő tömegeket.

Aztán ismét a vidék ellehetetlenítését vette elő: a falusi posták, a vasúti vonalak bezárását. Jóslata szerint öt év múlva az lesz a leggazdagabb magyar, akinek marad egy talpalatnyi földje.

Mondandója végén megosztotta a hallgatósággal az Európai Unió 15 tagállamában készült, ez év februári közvélemény-kutatás eredményeit. Eszerint a megkérdezettek 52 százalékának már elege van az unióból, 62 százalékának pedig az euróból. Bayer Zsolt szerint, a globalizációt a nemzeti reneszánsz fogja majd felváltani, ezért nem engedhetjük a lelkünket szétrombolni.

A fórum résztvevőinek kérdéseire válaszolva, a Magyar Nemzet újságírója elmondta: a Sajtóklub című műsorban azért nem vállal szerepet, mert az, a Hír TV Péntek nyolc című műsorának megszűnéséhez vezetett volna. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnökválasztási eredménye pedig cseppet sem lepte meg. Arra a kérdésre pedig, menjünk-e szavazni az uniós parlamenti választáskor, Bayer Zsolt egyértelmű igennel felelt. Megillet bennünket a győzelem öröme! - tette hozzá.

R. J.


<<< Vissza