<<< Vissza

A Lidl már biztos

2004. január 23.

 

Évek óta szóbeszéd tárgya, hogy multinacionális cég telepedik le Szentesen. Elindultak a találgatások is, hol létesülhetne új bevásárlóközpont a városban. A téma ezután még jobban foglalkoztatja majd a lakosságot, mivel a január 23-ai testületi ülésen az ügyben fontos bejelentés lát napvilágot. A képviselő-testületnek döntenie kell, hogy lemondjon egy földterület elővásárlási jogáról, amit az élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó német Lidl-csoport kíván megvásárolni. Szirbik Imre polgármester a Rádió Szentes adásában a következőkről számolt be:

- A Lidl élelmiszer-áruházlánc valóban építeni kíván a városban. Az áruház a régi vágóhíddal majdnem szemben, a Fémtechnikával szemben lévő területen valósulhat meg, a Legrand Kontavill Rt. felé vezető úton. A Lidl-csoport magánszemélytől megvásárolta a területet, de mivel az önkormányzatnak elővásárlási joga van, erről kell majd nyilatkoznia a testületnek. Úgy gondolom, a képviselők nem gördítenek akadályokat az elé, hogy az áruház megvalósulhasson. Az elővásárlási jog bejegyzése arról szól, hogy a telkek ne az ingatlanspekulácó céljait szolgálják, hanem a város fejlődését. Úgy gondolom, ha az áruház megvalósul, azzal nagyobb választékot nyújthat a város a lakosság számára, ugyanakkor úgymond városon kívül van, nem fogja sérteni a helyi kereskedők érdekeit sem. Bízom abban, hogy a város kereskedőivel létrejött egyezséget be tudjuk tartani.

A témához tartozik, hogy a Lidl-csoport 5 milliárd forintos beruházással 30 ezer négyzetméteres logisztikai központot épít fel Székesfehérvárott. Azzal a szándékkal, hogy a következő években terjeszkedni akar. Székesfehérvárott öt, a Dunántúlon, illetve Kelet-Európában pedig számos üzlet nyitását tervezi. A logisztikai központnak az Alba Ipari Zónában vásároltak területet, a felépítendő létesítmény nagyságára jellemző, hogy ott egyszerre száz kamion ki- és berakását lehet majd elvégezni.


<<< Vissza