<<< Vissza

Stop a kamionoknak

2004. január 16.

 
Az 1998. decemberében elkészült 451-es elkerülő út forgalomba helyezésével jelentős mértékben nem csökkent a várost érintő nagy tehergépkocsik forgalma. A Csongrádi út bevezető szakaszán 2000-ben életbe léptetett 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik átmenő forgalmára vonatkozó forgalomkorlátozás, amely nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így az egész várost érintő forgalomkorlátozás előkészítése vált időszerűvé.

A korlátozás lényege, hogy az országos közúthálózat részét képező Attila, Kossuth L., Rákóczi F. utcák kivételével valamennyi, a városba vezető önkormányzati tulajdonú út forgalmát lezárják az átmenő tehergépkocsi forgalom elől, miközben a városba irányuló tehergépkocsik átmenő forgalma számára az egyébként sem korlátozható országos közúthálózatot hagyják meg szabad folyosóként. A Vásárhelyi-Csongrádi utakat az ott üzemelő benzinkutakig a forgalomszabályozás nem érinti. Az átmenő forgalmat pedig az országos közúthálózathoz tartozó Attila, Baross és Rákóczi útra, valamint a Kossuth utca egy rövid szakára terelik.

A képviselő-testület döntése alapján - az átmenő forgalom szabályozásáról szóló rendelet végrehajtása érdekében - mintegy 50 (többségében Behajtani tilos! Kivéve célforgalom feliratú) KRESZ-táblát helyezett ki az önkormányzat a város legkülönbözőbb részein.

A helyi rendelet 2004. január elsejétől lépett életbe.


<<< Vissza