<<< Vissza

Törököt fogott a Szentesi TE

2004. január 16.

 

A labdarúgó NB II keleti csoportjának őszi szezonját 11. helyen zárta a Szentesi TE. A december 16-án megtartott tisztújító közgyűlésen a Szentesi TE új elnökének Kecskeméti Lászlót választották meg, aki akkor még nem tudott nyilatkozni az új edző személyét illetően, mert még folytak a tárgyalások.

Az elmúlt évben Bozóky Zoltán vezetésével küzdött a gárda, de az edzői tisztségről munkahelyi és tanulmányi elfoglaltság miatt lemondott.

Az új edző kiléte most már nem titok, mert január 7-e óta elkezdődött a felkészülés immár az új szakvezetővel, Török Lászlóval. Az edzéseket az új tréner, a klub egykori játékosa irányítja.

A vezetőknek és a játékosoknak sem idegen Török László személye, mert 2002. januártól 2003. júniusig a Szentesi TE akkor még NB III-as csapatát erősítette.

Török László így nyilatkozott a felkérésről:

- Nem tagadom, alaposan meglepődtem, amikor megkerestek a vezetők - magyarázta a mindössze 34 éves edző.

- Pár órát gondolkodtam az ajánlaton, majd igent mondtam a felkérésre. Nagy kihívás, nagy lehetőség ez számomra, elvégre nem mindenkinek adatik meg, hogy az edzői szakmát az NB II-ben kezdje el. Tizennégy évet húztam le a felnőtt labdarúgásban, jó néhány szakember keze alatt megfordultam. Igyekszem majd minden tőlük ellesett hasznosat alkalmazni.

- Az előttünk álló tavaszi szezonban az lesz a legfőbb feladatom, hogy lerakjam a következő évi, a jelenleginél lényegesen acélosabb együttes alapjait. Ennek érdekében jelentős változások várhatók a keretben, többek között terveink között szerepel 3-4 NB I/B-s futballista leigazolása. Velük az évad végére a jelenleginél több hellyel előrébb szeretnénk végezni a tabellán, de az igazi feladat a következő bajnokságban vár a csapatra, ami a dobogós helyezés elérését jelenti.

Kép és szöveg: Vidovics Fernc


<<< Vissza