<<< Vissza

Piramis a központban
Tizenhárom év

2004. január 16.

 
Idén nyáron lesz 13 éves a Piramis Üzletház. Az 1991-ben egy személlyel indult vállalkozás mára már igencsak kinőtte magát és jelenleg 23 főt foglalkoztat.

Az üzletek kezdetben a város több pontján voltak megtalálhatóak, de az évek során sikerült úgy alakítani a helyzetet, hogy egy helyre kerülhessenek.

A családi vállalkozás rövid és méteráru kereskedelemmel kezdődött, később pedig ez kibővült lakástextilek, szőnyegek és laminált parketta forgalmazásával is. Jelenleg 900 négyzetméteren próbálják kielégíteni a vásárlók igényeit oly módon, hogy nemcsak eladják az áruikat, hanem ha szükséges kiszabják és meg is varrják azokat. Az itt eladott függönyöknek kb. 90%-át meg is varrják az üzletben.

Az elmúlt évvel kapcsolatosan Sándor Imréné - a vállalkozás alapítója - nem panaszkodik. Mint mondja, természetesen lenne miért, de ő mégsem teszi, hiszen világ életében optimista volt és mindig bizakodott. Fontos tényező, hogy a bevételek visszaforgatásával tudják növelni a forgalmat. Az eladás pedig, még ha szerényen is, de növekszik.

Viszont két nagy ellenfél is feltűnt az utóbbi időben - nemcsak Szentes környékén - melyek veszélyeztethetik a Piramishoz hasonló üzleteket. Az egyik természetesen a multicégeket jelenti, melyekkel nagyon nehéz versenybe szállni. De még keményebb vetélytársat jelentenek az "olcsó diszkont áruházak" melyek gombamód szaporodnak városunkban is, erősen visszaszorítva ezzel a rövidáruk eladását. Néhány évvel ezelőtt a piacosokkal vívtak hasonló harcot, és mire azt "kiheverhették volna" megjelentek ezek az üzletek. S persze sok mindenkinek kényelmesebb megvenni egy ruhadarabot, mint megvarratni azt.

Az idei év talán legjelentősebb eseménye a májusi Uniós csatlakozás lesz. Az üzlet vezetője csak annyira tart a csatlakozástól, mint bárki más. Hiányolja viszont a megfelelő tájékoztatást, azt, hogy az egyszerű hétköznapi emberek számára is érthetőek legyenek EU-ról szóló előadások, és tisztában lehessenek azzal, hogy mi vár rájuk tavasztól.

K. A.


<<< Vissza