<<< Vissza

Emelt szintű bérlakások a Petőfi utcában

2004. január 16.

 
A Belügyminisztériumban 178 millió forint állami támogatásról szóló dokumentációt vett át január 12-én Szirbik Imre polgármester. Mint megtudtuk, Lamperth Mónika miniszter több, mint9,3 milliárd forintot osztott el állami támogatásként az ország 110 önkormányzata között.

Mivel a szentesi helyhatóság két pályázatát is kedvezően bírálták el a kormányzat illetékesei, annak köszönhetően folytatódik a szociális bérlakások építése Szentesen. Az összeget új lakások építésére, felújítására, utólagos hőszigetelésére és egyéb feladatok elvégzésére nyerte el a megye egyik, Szeged után legjelentősebb sikert elért helyhatósági pályázója, Szentes.

A polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy az összegből 29 szociális bérlakáshoz juthatnak majd az igénylők. A Petőfi utca 16. számú telken épül majd fel 24, úgynevezett emeltszintű szociálisbérlakás, ahová majdan idősek költözhetnek be. Az újabb öt bérlakást a Szabadság téri lakóház tetőterének további beépítésével alakítja ki az önkörmányzat.

A sikeres pályázat eredményeként az igénylők mintegy 20-25 százaléka juthat lakáshoz. A lakásprogram folytatása az önkormányzatnak nem jelent pluszkiadást, mivel a Petőfi utcai beruházásnál a telek számít saját erőnek, míg a Szeabadság téri háznál a tetőtér átengedése. Mint megtudtuk, a nagy alapterületű lakásból így átköltözhetnek a kistagú családok. A közbeszerzési eljárások lefolytatása után idén tavasszal meg is kezdődhet a kivitelezés, s a tervek szerint 2005 nyarán, de legkésőbb sz év őaszén beköltözhetnek a családok az új otthonukba.

Lovas József


<<< Vissza