<<< Vissza

Tízévesek a szeniorok
 Összegző emlékezés

2004. január 9.

 
A szenior úszókat tömörítő Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club december 27-én tartotta évzáró összejövetelét. Pólyáné Téli Éva klubtitkár az évértékelő beszámolóját, rövid "történelmi" visszatekintéssel kezdte:

- 1993. novemberében több mint húsz fő részvételével megalakult a szenior úszóklub, akkor még a Szentesi Szenior Sportklub keretein belül. Nem mehetünk el szó nélkül azok mellett, akik az alakulás óta tagjai a jelenlegi egyesületünknek is: Berezvainé Virágos Éva, Nagy László, Mártonné Nagy Gizella, Pólya Sándor, Pólyáné Téli Éva, Rózsavölgyi Gábor, Becsák János és Jánosné, Csák Zsuzsanna.

- A klub életében újabb állomás volt 2000. január 26-a, hiszen ekkor váltunk önálló egyesületté, Szentesi Delfin Egészségmegőrző Sport Club néven. Az elsődleges célunk: egészségünk megőrzése. Hab a tortán, hogy versenyezünk és eredményeket érünk el. - hallottuk Téli Éva bevezetőjében, majd így folytatta:

- Örülünk, hogy országos hatókörrel rendelkezünk. Tagjaink sorában található: szegedi, budapesti, Balaton melléki versenyző is. Jelenlegi létszámunk ötvenhat fő.

2002. augusztusában a Magyar Úszószövetség megalakította a szenior úszó albizottságot. 2003. januárjában megválasztásra került a végleges vezetőség. Az elnökségi tagok közé beválasztották Pólyáné Téli Évát is.
A klub működéséről szóló fejezetben Pólyáné Téli Éva elmondta:

- Van egy-két nagyobb támogatónk, s vannak akik kisebb összeggel segítenek bennünket. A tagdíj kivételével minden további pénzt pályázatok útján sikerül megszerezni. Köszönjük az önkormányzat támogatását is, ami 2003-ban több volt mint az előző években.

A klubtitkár ismertette a 2003-as esztendő sikereit. Az eltelt tizenkét hónap alatt a szentesi szenior úszók tizenhat versenyen álltak rajtkőre Magyarországon, három alkalommal pedig határainkon túl öregbítették Szentes hírnevét. A klub tagjainak egyéni éremgyűjteményében új csúcs született 2003-ban, 304 arany, 206 ezüst és 99 bronzérem jutott a szentesi szenior úszóknak. A legjobbak, Pólyáné Téli Éva 35 érem, Debreceni Beáta 29, Kovács Imréné 28, Tar János 27, Melkhun Dezső 26, ő az úszás mellett érmet szerzett még természetjárásban, asztaliteniszben, s így összesen 100 érem gyűjtött 2003-ban. Visszatérve a további nagyszerű eredményt produkáló versenyzőkhöz, Berezvainé Virágos Éva 25, Kovács Attila 22, dr. Bakacsi Gyula 21 érem. A felsoroltakon kívül még harmincegy fő szerzett különböző színű érmeket.

Zárszavában az előadó a 2004-es tervekről beszélt:

- Az előttünk álló feladat, tizenhat hazai, s három-négy külföldi szenior úszóversenyen való sikeres szereplés.
Hallhattunk néhány nagy versenyről a 2004-es programból. Március 7-én a Pedagógus Országos Úszóversenyt, május 22-23-án a IX. Nemzetközi Szenior Úszóversenyt rendezik Szentesen. Augusztus 27-28-29-én Gyulán kerül megrendezésre a szenior országos verseny. Két új helyszín is belépett az ilyen versenyek rendezésébe. Százhalombatta július 24-25., Csongrád szeptember 5-6.

A nemzetközi megmérettetés, a szenior úszó VB (Olaszországban) június 3-a és 10-e között lesz. Várják még a szentesi szenior úszókat Kassán, Szabadkán, Hallin-Tirolban.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza