<<< Vissza

Sportvárosi vetélkedő

2004. január 9.

 
A Városi Gyermekkönyvtár, a Koszta József Múzeum és a TEAM Számítástechnika közreműködésével ismét megrendezzük az immár ötödik helytörténeti vetélkedőnket a 10-14 éveseknek. A vetélkedőnek most az alábbi címet adtuk: Szentes Nemzeti Sportváros, Sporttörténet-Könyvben-Képen-Neten.

2004 az olimpia éve lesz. Az Athénban megrendezendő sporteseményeket az egész világ figyelemmel fogja kísérni. Ebben a tanévben mi is a sportot helyeztük a középpontba. A tavalyi évhez hasonlóan két-két csapatot várunk iskolánként. A csapatok 5 főből álljanak! A versenyt három helyszínen rendezzük. Ketten a gyermekkönyvtárban érdekes feladatokat oldanak meg, ketten a Koszta József Múzeumban, illetve a Széchenyi-ligetben tevékenykednek, míg az ötödik versenyző a TEAM-ben helyismereti CD-khez és a Szentesi Mozaik Internetes Újság anyagához kapcsolódó kérdésekre válaszol, valamint az Interneten keres az olimpiához, a sporthoz kapcsolódó információkat. Ezért előnyös, ha ő rendelkezik informatikai ismeretekkel.

A felkészüléshez javasoljuk a helytörténeti kiadványok és a sporttal, olimpiákkal kapcsolatos könyvek tanulmányozását. Fontos még a témához kapcsolódó internetes tartalmak megtalálásának gyakorlása.

Városunk sportéletének közelmúltjáról leginkább az Interneten találtok anyagokat (www.szentesinfo.hu/szentesielet, illetve a www.szentesinfo.hu/mozaik Sport, Archívum, Kalendárium, NetSzemle rovatai).

Hogy a játék még izgalmasabb legyen, a benevezéseket e-mailben kérjük az alábbi címre eljuttatni: timarf@mail.tiszanet.hu. A nevezésekben küldjétek el az alábbi adatokat:

Az iskola neve, csapattagok neve (2 fő "könyvkedvelő", 2 fő "múzeum- és sportkedvelő", illetve 1 fő "számítógép-kedvelő"). Felkészítő nevelő(k).

Kérünk benneteket, hogy "beugró" feladatként válasszatok ki egy nagy múlttal rendelkező szentesi sportágat vagy jeles képviselőjét, és mutassátok be szöveggel, esetleg képekkel, dokumentumokkal. Ezt az anyagot csatoljátok a benevezésetekhez, mert a versenyen az így szerzett pontokkal indul a csapat!

Leadási határidő:
2004. március 10.

A verseny időpontja: 2004. március 24-én 13 óra. Közös megnyitó a Városi Gyermekkönyvtárban.

Versenyhelyszínek:
Koszta József Múzeum, Széchenyi-liget (63/313-352), Városi Gyermekkönyvtár, Szentes, Petőfi u. 1. (63/313-654), TEAM Számítástechnika, Szentes, Tóth József u. 13. (63/318-482).

Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk a versenyhez!

SZERVEZŐK


<<< Vissza