<<< Vissza

Bozóky távozik, az elnök - részben - marad

2003. december 12.

 
A Szentesi TE NB II-es labdarúgócsapata a 11. helyen zárta a bajnokság őszi idényét. Földvári Nagy István, a klub elnöke szerint a csapat megfelelően teljesített, ennek ellenére változások várhatóak a játékoskeretben, távozik a vezetőedző, Bozóky Zoltán, és új ügyvezető elnöke lesz a klubnak.

- Milyen tervekkel vágtak neki a 2003-2004-es bajnoki esztendőnek?

-Az elmúlt bajnokság után jelentősen átalakult a csapat összetétele. Azt a menetelést, amit a csapat előbb a megyei I. osztályban, majd NB III-ban produkált nem tűztük ki célul. A tervünk az volt, hogy legyünk jó középcsapat, és úgy érzem ezt teljesítettük. Jelenleg a 11. helyen állunk, 3 ponttal lemaradva az élmezőnyhöz tartozó csapatoktól.

- Hány játékos távozott és mennyien érkeztek a szezon előtt a csapathoz?

- Hét labdarúgó távozott, volt, aki befejezte pályafutását, mások magasabb ill. alacsonyabb osztályban futballoznak tovább. Pénzt az egyesület játékosért nem kapott, hiszen amikor idejöttek, mi sem fizettünk értük. Öten érkeztek, őket Kecskés István, Verebélyi József és én választottuk ki. A csapat megfiatalodott, az átlagéletkor 24 év, a korábbi 30-cal szemben.

- Mennyire volt elégedett a mutatott játékkal?

- Hullámzó volt a csapat teljesítménye, hiszen olyan vereségeket szenvedtünk, melyek indokolatlanok és megmagyarázhatatlanok voltak. Ugyanakkor olyan ellenfeleket győztünk le, vagy olyanoktól szereztünk pontot (Mátészalka, Gyula), akik ellen inkább benne volt egy esetleges vereség a pakliban.

- Hogyan telik majd a téli szünet?

- Nehéz szezont zártunk, minimális szponzorral, filléres gondokkal. Az esztendőt tisztességgel lezártuk, a labdarúgók szabadságot kaptak, januárban találkozunk újra. December 16-án lesz a szakosztály közgyűlése, ahol beszámolót teszek a pénzügyi és az éves tevékenységről. Az elnökség összetétele is változik majd, új tagok kerülnek az elnökségbe ill. egy új posztot is létrehozunk majd. Jómagam társadalmi elnökként maradok a klub élén, az új ügyvezető elnök személyére vonatkozóan pedig 16-án kaphat bővebb információkat a nyilvánosság. Egy fiatal vállalkozóról van szó, aki már most is jelentős szerepet vállal a csapat mellett. Hiszünk egymás korrektségében és hiszünk abban, hogy hosszabb távon is lehet NB II-es szinten labdarúgást művelni Szentesen. Ami a személyemet illeti, 1999 óta vezetem ezt az egyesületet, nem szeretném, ha a közvélemény szemében úgy tűnne, "rátelepedtem" a szakosztályra. '99 óta fejlődtünk, előre léptünk, ezt senki nem vitathatja. A csapatért többen kell dolgoznunk, ezért duzzasztjuk fel az elnökség létszámát olyan tagokkal, akik szeretik a szentesi labdarúgást és tenni is akarnak érte.

- Időben megkapták-e a labdarúgók a járandóságaikat?

- Őket kellene erről megkérdezni, tudomásom szerint igen. Bizonyos célprémiumok ki voltak tűzve, kaptak lakhatási és utaztatási támogatást is.

- A vezetőedző személye kerül sok találgatás látott napvilágot. Bozóky Zoltánnal kezdi a tavaszi idényt a csapat?

- Már bajnokság közben is sokan szerették volna, hogy a vezetőedző távozzon a posztjáról, ám én nem hallgattam ezekre a "súgásokra", bíztam a munkájában. Mi választottuk az ifi csapat mellől a nagycsapat vezetőedzőjévé, támogattuk, hogy edzőképzésre járjon, mert azt szerettük volna, hogy legyen Szentesnek egy képzett, B-licences szentesi edzője. Az NB III-ban bajnokcsapatot csinált, NB II-ben középmezőnyig vitte a csapatot, miközben megedződött ő is. Azt hiszem, hogy a sok külső támadás is közrejátszott abban, hogy bejelentette: nem folytatja tovább. Ráadásul a tanulmányait is szeretné befejezni, ami az edzősködés mellett nem ment volna. Mi tudomásul vettük az érveit, elfogadtuk a döntését. A csapat nem marad edző nélkül, tárgyalásban állunk egy neves trénerrel, aki ha idejön, jó nevű játékosokat hozna magával.

- Az új játékosok mellett lesz-e akitől megválik a klub?

- Lesz, aki magától megy el, de olyan is lesz, akit mi küldünk majd el. Néhány heves vérmérsékletű labdarúgót igazoltunk, akik nem bírnak az idegeikkel, 20-21 éves játékosok kerülnek konfliktusba a játékvezetőkkel, erre nincs szükségünk. Az utolsó fordulókban sorra voltak eltiltva a játékosaink, ami nem használt a csapatnak. Aki nem úgy dolgozik, ahogy elvárjuk - lehetetlent nem kérünk - annak megköszönjük a munkáját.

- Tartható-e a mostani helyezés a bajnokság végéig.

- Egy jó színvonalú, NB II-es középcsapatot szeretnénk, amely hozza a hazai mérkőzéseit, idegenben pontokat szerez és szórakoztató futballal szolgálja ki a közönségét. Szeretnénk, ha ez a csapat jórészt együtt maradna, néhány labdarúgóval megerősödve a 6-12. hely valamelyikét megszerezné. A klubnál megfelelő szakmai munka folyik, amit bizonyít, hogy feljutottunk az NB II-be, tavaly a 32, idén a 16 között voltunk a kupában. Ez a munka jelentheti az alapot ahhoz, hogy céljainkat a bajnokság végére teljesíteni tudjuk.

H. V.


<<< Vissza