<<< Vissza

Szabadfogású számítógép

2003. december 12.

 
A C3 Alapítvány rendhagyó versenyt hirdetett a 19 év alatti magyar anyanyelvű fiataloknak. Értékes díjakat nyerhettek azok, akik a számítástechnika változatos területein szokatlan ötletekkel, egyéni elgondolásokkal, különleges megoldásokkal pályáztak. A versenyben minden esélyes lehetett, ami számítógéppel készült: saját készítésű játékok, animációk, portálok, honlapok, szoftverek vagy akár robotok.

Szentesről Hornyik Anna Viola, a Damjanich János Általános Iskola 6. osztályos tanulója vette a fáradtságot, hogy pályázatot küldjön be a versenyre, amely június 15-én indult és november 28-án díjkiosztóval egybekötött eredményhirdetéssel zárult a volt a Millenáris Park D csarnokában.

November közepén jött az értesítés, hogy a díjazott pályamunkák közé került a 12 éves szentesi tanuló pályázata, és személyesen várják őt a fővárosba a díjkiosztásra.

A díjazott pályamunkákat nagyszabású rendezvényen mutatták be Budapesten a Millenáris Parkban. Viola különdíjban részesült az általa készített számítógépes mesével, amit két héten keresztül fabrikált. Az Egy zsák mák című mese lett pályázatában feldolgozva egy prezentációkészítő programban, amelyben a főszereplőket színes ceruzával rajzolta meg. A zsűri értékelte, hogy a hagyományos rajzolási technika jól ötvöződött a számítástechnikával. A mese 15 képkockából áll.

Igazán szép teljesítmény 633 beérkezett pályamű közül 12 évesen a legjobbak közé kerülni, amihez mi is gratulálunk!

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc


<<< Vissza