<<< Vissza

Kézilabda: sok a sérült

2003. november 21.

 
A legutóbbi fordulóban két olyan együttes találkozott egymással a Szentes Városi Sportcsarnokban, melyek osztályváltás következtében lettek ellenfelek. A megye első osztályból felkerült Szentesi Kinizsi férfi gárdája, az NB I/B-ből kiesett Újkígyóst fogadta. A Kurca-parti együttest sérülések tizedelik, s így az edző, Szécsi László is pályára lépett. A sérülteket dicséret illeti, hiszen fájdalomcsillapítóval és injekcióval feltuningolva vállalták a játékot.

Ilyen előzmények után kezdődött az összecsapás. Repülőrajtot vett a vendég gárda, elhúztak 4-0-ra. Ekkor szerezték az első gólt a hazaiak. Az első játékrészben, a hazaiak végig futottak az eredmény után. 19-13-as újkígyósi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. Szünet után a Kinizsi próbált sebességet váltani, de ez is kevés volt a felzárkózáshoz. A Békés megyei gárda az egész mérkőzés folyamán sokkal gyorsabb játékot produkált. Gyors kontra támadásaiknak köszönhetően végig hat-hét góllal vezettek, s lett a végeredmény 36-29 az Újkígyós javára.

Hármas sípszó után Szécsi László edző így értékeli a mérkőzésen történteket:

- Nem volt védekezésünk, kapusteljesítményünk. Szegény embert az ág is húzza, tovább bővült a sérültek listája, hiszen Boros Gergő kapusunk is súlyos térdsérülést szenvedett. A csapat küzdött, de most ennyi volt a srácokban.

Minden hazai mérkőzést hozni kellene, a bentmaradásra akkor volna esélyünk.

Nem tudom, hogy ennek a városnak kell-e az NB II-es kézilabdacsapat? Nem is igazán a pénz, hanem inkább a feltételek nem egészen megfelelőek. A vidéki játékosok számára az utazási költséget nem tudjuk kifizetni.

Mérkőzésenként úgy kaparjuk össze a játékvezetői díjakat. Idegenbe gépkocsival utazunk. Nem tud úgy összehangolódni a csapat, mintha busszal utaznánk. A srácok nem tudnak edzésre jönni, sérülés és egyéb problémák miatt. Gyakorolni többet kellene, ami az említettek miatt nagyon nehéz. Nagy csoda, hogy idáig eljutottunk, s a hátralévő két fordulót túl tudjuk élni. A játékot sosem szabad befejezni. Ez nem csak a játékosok önmaguk szórakoztatására volna, hanem a mérkőzéseinkre kilátogató 200-300 néző szórakoztatására is. Mi nem adjuk fel.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza