<<< Vissza

Búcsú a hazai közönségtől

2003. november 21.

 
Az egykori válogatott labdarúgó, a Kovács Kálmán edzette Kistarcsa látogatott Szentesre az elmúlt hétvégén, bár ne tették volna. A tarcsaiak szemre is tetszetős futballal 4-2-re győztek a meglehetősen tartalékos összeállítású Szentes ellen.

A sokadik vendéglehetőség először a 19. percben érett góllá, majd bő tízperccel később megduplázódott a vendégek előnye. Aztán feléledtek a hazai remények, a Szarvas lerántásáért megítélt büntetőt a sértett bombázta a kapuba. A 38. percben akár az egyenlítés is sikerülhetett volna, ám az eredmény az első játékrész végéig már nem változott.

Szünet után gyakorlatilag negyedóra alatt bebiztosították győzelmüket a vendégek, sokadik hibája után a hazai védelem kétszer is kapitulált és bár 1-4 után Kerepeczky 11-esből még szépített, ennek a találatnak különösebb jelentősége már nem volt. A találkozó krónikájához tartozik, hogy ezt a mérkőzést sem úszta meg kiállítás nélkül a Szentes, hét perccel a találkozó vége előtt Eredi kapott piros lapot.

Egy rossz napot kifogó, a kulcsembereit nélkülöző Szentes tehát vereséggel búcsúzott erre az esztendőre hazai közönségétől.

A vendégek kispadján helyet foglaló Kovács Kálmán, aki a Honvéd színeiben illetve a válogatott tagjaként korábban sok kemény csatának volt szereplője, ő így látta a történéseket:

- Nagyon jó csapat ellen játszottunk. Szerencsés körülmények között született az első gólunk, s onnantól kezdve azt tudtuk játszani amit mindig kellene. Az a lényeg, hogy lépjünk előre. Szervezettségben sikerült előre lépnünk. Volt olyan időszak 3-1-es vezetésünknél, hogy látványosan játszott a csapat. Ez az összecsapás volt a harmadik mióta a Kistarcsa kispadján ülök. Zárszavában elárulta a többszörös válogatott edző: - A pályán jobb. Sajnos az idő múlik, az embernek abba kell hagyni a játékot. Szeretni lehet a labdarúgást, de végtelenségig jásztani nem.

Bozóki Zoltán a Szentesi TE edzője, így értékelt: - Az első két gól elkerülhető lett volna. Kétgólos hátrányból nehéz felállni. Erőnkből kétszeri szépítésre futotta, de az kevés volt. A mostani teljesítmény nem elfogadható. Gondolom mindenki csalódott, aki látta a mérkőzést. Természetesen én is csalódott vagyok. A vereség mindig fájó, különösen hazai pályán. Tudtuk, hogy nehéz összecsapás lesz. Három meghatározó játékosunk hiányzott, s ez a csapat ezt nem bírja.

Az őszi idény zárófordulójában, november 22-én a TE Soroksárra látogat. Érdekesség, hogy mindkét csapatnak 16 pontja van, a Szentes csak jobb gólkülönbségével előzi meg a 11. helyen álló fővárosiakat. Bozóki Zoltán vezetőedző szerint a nagyon szoros középmezőnyben bármi előfordulhat, ami a mérkőzés végeredményét illeti, de jó lenne pontot szerezni a Soroksár ellen. A mérkőzésen Erdei és Pálfi biztosan nem játszhat, Tóth Csaba viszont már igen, az ő eltiltása lejárt.

D. V. Z. - H. V.


<<< Vissza