<<< Vissza

Jótékony HARDCORE koncert

2003. november 21.

 
Érdekes a "jótékony" szó és a hardcore mint stílus összepárosítása, mert álmunkban sem jönne össze, hogy ezt a két szót egymáshoz kapcsolva tényleg kialakuljon egy olyan szóösszetétel és általa egy rendezvény, amely tényleg jótékony és egyben hardcore.

Többen kérdezhetik, hogy mi is az a hardcore?

Hardcore: minden, ami fáj a fülnek!

November 7-én Művelődési és Ifjúsági Házban létrejött az első jótékony célú hardcore koncert. A szervezo ZSCS-t (Szaszkó Zsolt) kérdeztem, hogy honnan indult az ötlet?

- Kovácsházi Attila ötlete volt, hogy próbáljuk meg ha csak jelképesen is felépíteni azt a hidat, amely a hétköznapi emberek és a hardcore zenei stílus között van. Mivel sokan még a közeledést is elutasítják, és megértésre is képtelenek, azokat hátha sikerül meggyőznünk, attól hogy "kemény" zenét hallgatunk, mi is olyan érző emberek vagyunk mint más.

Ati ötletére elsoként Horváth Attila mozdult meg és utána kerültem én a képbe. Elso gondolatunk az volt, hogy valami alapítványnak gyujtünk, de nem sikerült találnunk olyat amelyikben mindannyian megegyeztünk volna, és jött az ötlet, hogy mi lenne ha a befolyt összeget a szentesi kórház Gyermekosztályának adnánk. A szervezok közül többen visszaemlékeztek, hogy milyen kedvesek voltak velük az osztályon dolgozók, amikor mint kis betegek megfordultak ott és így elhatározták, hogy itt lesz legjobb helye a pénznek.

Erre az estére négy együttes vállalta a fellépést (NASHMITH - Gyomaendrod, MANA - Szentes, BLIND MY SELF - Budapest, IRONMAIDNEM - Szentes környéki fiatalok) teljesen ingyen. Minden szervezo és rendezo munkája is hozzájárulás volt a nemes célhoz. Belépoként 600 kemény ropogós magyar forintot szedtünk.

- A belépok mellett volt-e más felajánlás?

- Nem volt, de azt meg kell említenem, hogy voltak olyan fiatalok, akik egyedül érkeztek, de két jegyet vásároltak. Kiemelném a szórakozó közönség közül Gál Csabit, aki 5000 forintért kért belépot.

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc


<<< Vissza