<<< Vissza

Katasztrófahelyzet?!
 A Polgári összefogás szerint

2003. november 21.

 
Szentesen felére csökkentették a kenyér és lisztadagokat, így az ellátatlanok 16 dkg kenyeret, illetve 12 dkg lisztet kapnak Mindezt 1916. november 20-án írták, s 87 év után a Mozaikon olvashattuk. Miért hozta föl mindezt Halmai László önkormányzati képviselő frakciójuk november 20-ai sajtótájékoztatóján?

Mint elmondta, a 2003-as esztendő lesz az első év, amikor nem sikerül kigazdálkodni a forráshiányt, így hitelfelvételre kényszerül a város. Számításaik szerint 40-50 millió forintra. A frakció aggasztónak véli, hogy a 2004-es költségvetési koncepció az ideinél sokkal kedvezőtlenebb.

A közüzemi díjak, adók drasztikus emelése a családok költségvetéseit 20-25 százalékkal borítják fel. A működési költségvetés állami normatíváinak változása az intézményeket hozza nehéz helyzetbe. Minden téren szolgáltatási visszaesés lesz majd tapasztalható. A működési költségvetés 10 százaléka hiányzik ahhoz, hogy azonos feltételekről beszéljünk, mint 2003-ban.

Halmai László kijelentette: a kormány hibája az, hogy a város ilyen helyzetbe került. A Polgári Összefogás frakciója azt javasolja a polgármesternek, hogy a Medgyessy kormány működése következtében bekövetkezett rohamos élet- és megélhetési körülményromlás kapcsán kérje, nyilvánítsák Szentest katasztrófa sújtotta övezetnek.


<<< Vissza