<<< Vissza

Szentesen hűlt ki a Termál

2003. november 7.

 
Csak az időjárás szomorkodott, a szentesi szurkolók boldogok voltak a Szentes-Gyula NB II-es labdarúgó-mérkőzés lefújása után. Az esős, sáros időben megrendezett találkozó legnagyobb kérdése az volt, hogy megőrzi-e veretlenségét a Gyulai Termál csapata vagy a TE megszakítja ezt a remek sorozatot? Ez utóbbi történt. A férfiasan kemény ütközet végén a hazaiak örülhettek, hiszen Szarvas góljával itthon tartották mindhárom bajnoki pontot.

A kezdő sípszó után azonnal egymásnak estek a csapatok, a csúszós talaj különösen alkalmas volt a keményebb belépőkre, láthattunk is belőlük jó néhányat. Talán negyed óra telhetett el a találkozóból, amikor Szabó szögletét követően, a kapu előtti kavarodást kihasználva Szarvas kotorta a hálóba a labdát. Az első játékrészben Pálfi illetve Kerepeczky lábában "volt még gól", de bennük is maradt. Előbbi hajszállal maradt le egy kapu előtt keresztbe gurított labdáról, "Keró" pedig a felső lécet találta telibe a lefújás előtt pár perccel.

Fordulás után még aktívabban kezdett a Gyula, a szentesi kontrák viszont állandó gólveszélyt jelentettek Steigerwald kapujára. A hálóőrök amúgy is foglalkoztatva voltak, a nehéz talajú pálya ellenére remekül állták a sarat. Ahogy közeledett a mérkőzés vége úgy keményedett a csata, előbb Kerepeczky bicegett le a pályáról, majd Szarvast kellett lecserélni, mert sarokrúgás után a fejére kapott egy ütést. A 90. percben Márics szólt oda a partjelzőnek, aki nem hagyta annyiban a dolgot, magához kérette a játékvezetőt, a sípmester pedig a történet végighallgatása után kiállította a szentesi védőt.

Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadott a Gyula, a Szentes teljesen a saját kapuja elé szorult, ám az eredmény már nem változott, maradt az egygólos hazai előny. A remek mérkőzés és a piros-fehér győzelem után méltón szólt a közönség vastapsa Tóth Csabáéknak. Győzelmével a Szentes a bajnoki tabella 7. helyére lépett előre.

A mérkőzés után a Szentesi TE edzője Bozóki Zoltán, így értékelt:

- A parázs hangulatú, jó iramú mérkőzésen, a nagyon mély talajon nagyon nehéz feladat várt ránk. Küzdeni tudásunknak eredménye a három pont megszerzése. A kupamérkőzés után attól tartottam, hogy a srácok fáradtak lesznek, de örömömre nem látszott rajtuk a szerdai erőpróba. A mérkőzés vége felé jelentkeztek a fáradság jelei. Több gólt is rúghattunk volna, de helyzeteink kimaradtak. Bízom abban, hogy az elkövetkező fordulókban több gólt tudunk szerezni.

Az első vereséget begyűjtő Gyula edzője, a szentesi születésű Fodor Sándor, így látta a történéseket:

- Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Mindkét gárda odatette magát. Mindent megtettünk a győzelemért, csak a gól hiányzott a játékunkból. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de a csapatom játékával igen. A mély talajon sportszerű összecsapást láthatott a közönség. Ilyen talajon óhatatlan, hogy ütköznek a játékosok, de semmilyen szándékosságot nem láttam a mérkőzésen.

A Szentesi TE legközelebb szombaton Kiskunhalason lép pályára bajnoki mérkőzésen. Bozóki edző pontot, esetleg pontokat remél az összecsapástól, és azt, hogy sikerül javítani a TE idegenbeli mérlegén.

Dunás V. Zoltán - Hering Viktor


<<< Vissza