<<< Vissza

A hősökre emlékeztek

2003. november 7.

 
Halottak napja alkalmából megemlékezéseket tartottak az I. és II. világháborús emlékműveknél.

Az emlékezés koszorúit és mécseseit a város vezetői Szirbik Imre polgármester, Szűcs Lajos alpolgármester, a honvédség szentesi alakulata nevében Kovács István dandártábornok, továbbá a pártok, a civil szervezetek képviselői, a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége és az Orosz Föderáció képviselői, valamint a Pro Concordatia Populorum Nemzetközi Lovagrend képviseletében Andrej Schleining nagykancellár helyezte el.

Nem is olyan régen Szirbik Imre, városunk polgármestere a Don-kanyarban járt, és onnan nem csak emlékekkel, hanem olyan földdel tért haza, melyet a magyar lövészárkok melletti területről hozott. A földet jelképesen egy virágcserépben helyezte el az emlékműnél, mellyel nemcsak az édesapjára emlékezett, aki huszonkét évesen harcolt ott, s tért haza épségben, hanem a II. világháborúban elesett áldozatokra.

A háború áldozataira való megemlékezés ezek után a második világháborúban elesett orosz katonák emlékművénél folytatódott.

Polgármesterünk a Don-kanyarból nem csak a magyar lövészárkokból hozott földet, hanem annak keleti oldaláról is, melyet az emlékműnél helyezett el. Itt a magyar mellett elhangzott az Orosz Föderáció himnusza is.

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc


<<< Vissza