<<< Vissza

Megerősítik a kapitányságokat
Főtanácsosi cím Földvári Nagy Jánosnak

2003. november 7.

 
Parancskihirdetésre gyűlt össze csütörtökön délelőtt a rendőrkapitányság állománya. Miként Lukács János tábornok, Csongrád megye rendőrfőkapitánya kinyilatkozta: ünnepélyes alkalomra. Ezen a napon adta át azt az - dr. Lampert Mónika belügyminiszter által aláírt - elismerést, miszerint eddigi eredményes tevékenységének elismeréséül Földvári Nagy János rendőr alezredest, városi kapitányságvezetőt rendőrségi főtanácsosi címet adományoz.

A kapitányságvezető megköszönte a megtisztelő címet, majd kijelentette: "Igaz, én kaptam, de az egy közösség munkájának az elismerése".

Az adományozó okiratot október 23-án írták alá, így az ünnepel kapcsolatos. Lukács János tábornok - továbbfűzve a gondolatsort - ünnepélyessé tette a parancskihirdetést. Mint mondta, a főtanácsosi cím odaítélése számára megtiszteltetés volt, és örül annak, hogy a város rendőrkapitánya és munkatársai jól dolgoztak.

E gondolatokat követően szólt a rendőrségi reform, mai elnevezésével a rendőrségi újjászervezéséről. Kihangsúlyozta, abban fontos feladat a kapitányságok megerősítése. A rendőrőrsök is megmaradnak. A karcsúsítás elsősorban a főkapitányságot érinti, ennek keretében 17 státusz került a rendőrkapitányságokra, a fölszerelésekkel együtt. A második lépcsőben szervezeti korrekcióra került sor, mint említette, átvilágították valamennyi rendőrkapitányság szervezetét.


<<< Vissza