<<< Vissza

Szentes-Honvéd 0-3

2003. október 31.

 
Szentes: Bíró-Keller, Márics, Gyagya, Taskovics (Nana)-Kerepeczky, Szabó T., Tóth Cs., Pálfi (Mátyás)-Szarvas, Ábel.

Honvéd: Molnár (Nagy)-Vámosi, Hungler, Budovinszky, Keller-Bábik (Kaszás), Szekeres, Drobnjak, Vén (Vincze)-Borgulya, Horváth P.

A papírforma érvényesült a szerdai Szentes-Honvéd Magyar Kupa labdarúgó nyolcaddöntő mérkőzésen. A közel 1000 néző előtt lejátszott találkozón Borgulya góljával a vendégek szereztek vezetést az első játékrészben, majd fordulás után Vén és Budovinszky volt eredményes, így 3-0-s vendéggyőzelemmel a Honvéd jutott a legjobb 8 közé. A harmadik gól történetéhez tartozik, hogy a találatot 11-es előzte meg, amit Bíró kapus bravúrosan hárított, majd a kipattanó labdát sikerült harmadjára a kapuba kotornia a vendégek hátvédjének.

A mérkőzés után a két szakvezető így értékelte a látottakat:

Bozóky Zoltán (Szentes): - Mezőnyben elfogadható játékot nyújtottunk, támadásban viszont kevés veszélyt jelentettünk a Honvéd kapujára. Ennek ellenére a lehetőségeink megvoltak a gólszerzésre, ám a helyzeteink kimaradtak. Sajnálatos, hogy elkerülhető gólokat kaptunk, amelyeket nem engedhetünk meg magunknak az elkövetkező találkozón. Gyagya, Ábel és Tóth Cs. játékát emelném ki.

Gálhidi György (Bp. Honvéd): - A mutatott játék alapján megérdemelt győzelmet arattunk a jól, és szervezetten játszó Szentes ellen. Csapatomból Budovinszky, Hungler, Szekeres, Drabuján, Vén és Borgulya játékát emelném ki.
A mérkőzést megtekintette Fodor Sándor, a hétvégén Szentesen vendégszereplő Gyula csapatának edzője is, aki így vélekedett az MK mérkőzésről: - Szentesi születésű révén nagyon szorítottam a hazai csapatnak, bár '75-ben elkerültem szülővárosomból, most is szentesinek vallom magam. Kitűnő mérkőzést láttam, én úgy érzem kicsit visszafogottan játszott a Kurca-parti gárda. Véleményem szerint egy kupamérkőzésen a vendéglátóknak nagyobb agresszivitással kellett volna játszaniuk, ettől függetlenül nem von le semmit a mai mérkőzés a tudásukból. Komoly és kemény mérkőzés lesz vasárnapi vendégjátékunk. Remélem, hogy remek mérkőzésen a Gyula kerül ki győztesen az összecsapásból.

D. V. Z. - H. V.


<<< Vissza