<<< Vissza

Kettő-kettő a sötétben

2003. szeptember 5.

 
0-2-es vendégvezetésnél már csak a legkitartóbb szurkolók maradtak a pálya körül az elmúlt hétvégi Szentes-Kazincbarcika NB II-es labdarúgó-mérkőzésen, ám a végén mégis vastaps kísérte az öltözőbe Máricsékat.

De ne ugorjunk ennyire előre. Kellemetlen, szeles időben kezdődött a találkozó, melynek első perceiben a hazaiak léptek fel kezdeményezőbben. Ahogy teltek-múltak a percek, úgy vette át a játék irányítását a vendéggárda, majd magabiztosabb játékuk gólt is eredményezett. Szentesi részről Szarvas és Szabó előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de a helyzetek kimaradtak. Fordulás után sem változott a játék képe, sőt a barcikaiak tovább növelték előnyüket.

Az, hogy nem lett 0-3, Kerepeczkynek és Kolláth kapusnak köszönhető, mivel előbbi a gólvonalról vágott ki egy életerős lövést, utóbbi pedig néhány másodperccel később védett bravúrral. Talán 25 perc lehetett hátra, mikor felébredt a Szentes, egyre-másra alakultak ígéretes lehetőségek a vendégek kapuja előtt, de gólt csak a 82. percben sikerült elérni Tóth révén. A vérszemet kapó hazaiak nem hiába próbálkoztak, az utolsó előtti percben Kerepeczky távoli, lapos lövése talált utat a lábak között a kapuba, így 2-2 lett a vége.

Az időközben szinte teljesen sötétségbe borult pályán az utolsó utáni percben is történt esemény, ha Szabó lövése nem a lécen csattan, akár az első győzelem is megszülethetett volna. A Szentes küzdőszelleme, akaratereje mindenképpen dicséretet érdemel, más kérdés, hogy ezen a délutánon ez kevésnek bizonyult a Kazincbarcika ellen a három bajnoki pont megszerzéséhez. A Szentesi TE szeptember 6-án Mátészalkára látogat, majd 14-én délután fél ötkor hazai környezetben fogadja a Vecsés gárdáját. A mérkőzés végét jelző hármas sípszó után Bozóki Zoltán a Szentesi TE edzője így értékelt:

- Két ellentétes félidőt láthattunk. A Kazincbarcikának egyenrangú ellenfelei voltunk. A vendégek sok mozgással, jól fociztak. Ekkor kétgólos hátrányba kerültünk. Ebben az időszakban kevés volt a gólhelyzetünk. Az utolsó negyedórában belelkesedtünk, s ez átsegített bennünket a holtponton, ami gólokban is megmutatkozott. Sikerült egalizálni az eredményt, kis szerencsével nyerhettünk volna. A szerzett egy ponttal elégedett vagyok. Kiemelném Kerepeczky Csabát, jó játékáért, pontot érő gólt lőtt, valamint Szabó Tibor is hozta a formáját.

D. V. Z. - H. V.


<<< Vissza