<<< Vissza

A motorháztetőt püfölte
Gyermekekkel dőlt el a körhinta

2003. augusztus 22.

 
Augusztus 16-án, szombaton este a szegvári falunapokon történt. Az ott felállított körhinta felborult. Első nekifutásra kiadott szakértői vélemény - a munkavédelmi felügyelőségtől voltak kint - kimondta, hogy a körhinta nem volt kellőképpen kitámasztva. S mivelnem volt kivízszintezve a rendszer, a hinta megbillent és a billegés hatására eldőlt. Hét gyermek sérült meg, kaptuk a tájékoztatást a városi rendőrkapitányságtól. Mint megtudtuk, az üzemeltető papírjai rendben voltak, a gép műszaki állapotát rögzítő adatok naprakészek és érvényesek. Szakértői vélemény szerint a baleset feltehetően szerelési felületességből és hiányosságból adódott. A körhinta üzemeltetője ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetetés miatt indult büntető eljárás.

Érdekes, egyben szokatlanul furcsa a következő történet, amelyben garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást egy szentesi férfi ellen, aki másodmagával kerékpározott a József Attila utcán. Mellettük elhaladt egy gépjármű, s a kerékpáron ülő férfi úgy érezte, hogy rá kell ütni az autó visszapillantó tükrére. Ezt a gépkocsi vezetője érzékelte is, így távolabb, az Új utca környékén megállt, megnézte, mi lett a visszapillantó tükrével. Akkor még az a rugó ellenében elfordult, kár nem keletkezett. Azt követően a gépkocsijával a lakásától nem messze megállt.

Ám a kerékpáros férfi akkorra utolérte és ismételten rávágott a visszapillantó tükrére, minek következtében az letört. Ekkorára már a gépkocsi vezetője is kérdőre vonta, hogy miért teszi ezt, mire a kerékpáros - feltehetően ittasságából adódóan - elkezdte püfölni az autó motorháztetejét, így az ütés hatására behorpadt. Mindezt a lakók egy része az erkélyről végignézte, ketten az autós segítségére siettek. A kerékpáros ekkor a sértettnek is nekitámadt, aki a kocsijából kikapott egy 40 centiméteres söprűnyéldarabot, amivel a támadólag fellépő férfi bal karjára ütött. Ekkor a kerékpáros elszaladt a helyszínről, később egy árokban találták meg. A rendőrségtől kapott információ szerint azt mondja, hogy az autós férfi elgázolta, azért volt olyan agresszív. A belesetnél jelenlévő helyszínelők azonban kijelentették, hogy gázolásról szó sem lehetett, ütés nem érte a kerékpárt.

A rendőrség egy, a körükben már ismerős fiatalember ellen indított gyorsított eljárást. Történt, hogy egy hölgy hazafele ballagott az utcán, amikor a férfi kerékpárral mellétekert, s a kezéből kitépte a táskáját, majd a helyszínről elviharzott. A táskában készpénz, mobiltelefon, bankkártyák voltak. Szerencsére a hölgy nagyon jól megfigyelte a fiatalembert, személyleírása alapján két órán belül elfogták a tettest. A készpénznek akkorra már nyoma sem volt nála, a táskát és a telefont közben elhajította ugyan, ám a segítségével utóbb megtalálták azokat.


<<< Vissza