<<< Vissza

Kinevezték a főigazgatót
A Szentesi Területi Kórházban

2003. június 27.

 
Dr. Borzi Mártát május 1-jétől megbízott főigazgatóként alkalmazta Csongrád Megye Közgyűlése. Közben megjelent a főigazgatói kinevezésre szóló pályázati felhívás, amelyre beadta pályázatát dr. Borzi Márta is. A főigazgatónő a kórház átvilágításával és válságmenedzselésével megbízott CITIFUND KFT. orvos szakmai szakértőjeként vett részt a kórházban a helyzetfelmérésben és az intézkedési terv elkészítésében. A határidőig két pályázat érkezett be a megyei hivatalhoz. Még pályázók meghallgatása előtt az egyik pályázó a jelentkezését visszavonta, így csak egy pályázattal számolhatott a közgyűlés.

Dr. Borzi Márta alaposan megismerte a megbízatása alatt a kórház erős és gyenge pontjait, és pályázatát lényegében a helyzetfelmérő elemzésre építette, amely egyben a részletes szakmai programjának is tekinthető. A közgyűlés hosszú politikai vita után végül is bizalmat szavazott dr. Borzi Mártának, és öt évre kinevezte a szentesi kórház főigazgatójának.

Az új főigazgató legfontosabb feladatának tekinti az érdekviszonyok átrendezését és egy kórház-centrikus gondolkodásmód kialakítását. A különböző fórumokkal fenntartókkal és a megye többi intézményével együtt szeretné meghatározni az anyagi lehetőségekhez igazodó tevékenységet és szakmai struktúrát. Nagy hangsúlyt kíván fektetni a kórház jó hírnevének megtartására illetve visszaszerzésére. (Főigazgatónővel készült interjúnkat a következő lapszámunkban közöljük).

A Csongrád Megyei Közgyűlés csütörtökön megtárgyalta a szentesi kórház legújabb stabilizációs programját. Hosszú vita után úgy döntöttek a megyi képviselők, hogy a kérdéses fertőzőosztály megszüntetésével kapcsolatos döntést visszaadják a szakmai vezetőknek, hogy ők határozzák meg a legjobb lépést. A csongrádi részleg megszüntetésével kapcsolatban részletes vitát folytattak a képviselők, ami után úgy döntöttek, hogy az év végével, jelenlegi formájában megszüntetik a csongrádi belgyógyászati osztályt. Ugyanakkor a megyei és csongrádi vezetők a kórház irányítóival együtt megkeresik az intézmény működtetésének legjobb lehetőségét.


<<< Vissza