<<< Vissza

Sport és pénz
Elbírálták a pályázatokat

2003. május 2.

 
A városi képviselőtestület a legutóbbi tanácskozásán elfogadta a Sportalap Kuratóriuma által összeállított javaslatot. A város önkormányzata a költségvetésében 8.660.000,- Ft-ot biztosított. A kuratóriumhoz beérkezett pályázatok alapján 23 sportegyesületet részesítenek anyagi támogatásban. A Szentesi Vízisportklub kapja a rendelkezésre álló pénzből a legnagyobb összeget, összesen hárommillió forintot.

A Szentesi Tornaegylet másfélmillió forintban részesült, míg a Szentesi Kinizsi TE hétszázötvenezer forintot kap a működéséhez. A lehetőségekhez képest még aránylag nagyobb összeggel tudják támogatni a Szilver TSE táncosait és a Városi Úszóklub versenyzőit, egyenként fél-fél millió forintot szavazott meg nekik a képviselőtestület. Négyszázezer forintot kap a Vasutas SC, a Klauzál DSE pedig háromszázezer forintot. A kétszázezresek kategóriájába tartoznak a Petőfi DSE, a Szabadidő Sportklub és a Teniszklub sportolói.

A felsorolt tíz sportegyesületen túl még tizenhárom csoport kapott harmincezertől százötvenezer forintig terjedő összeget.


<<< Vissza